Bytt batteri, og kjør videre
Teknofil
(Bilde: YouTube)

Bytt batteri, og kjør videre

Disse el-scooterne kan bli framtidens versjon av bysykler.

Problemet med kjøretøy som drives av en elektrisk motor er stadig at batteriene må lades opp oftere enn du skulle ønsket. Og det kan ta tid. For elbiler er ikke problemet like stort lenger, men for elektriske scootere og elmotorsykler er saken en annen. De har jo ikke plass til like store batterier som elbilene.

Derfor er Gogoros nye konsept unikt, melder Mashable. Under CES-messen løftet de sløret av det de kaller verdens første «smartscooter» – en scooter som kjører på to utskiftbare batterier.

Scooteren har en toppfart på 95 km/t, og går fra 0- til 50 km/t på 4,2 sekunder. Rekkevidden på to batterier skal være rundt 60 kilometer. Ifølge utvikleren har den dessuten null utslipp som skader miljøet.

Bytt batteri hvor som helst i byen

Selve scooteren er imidlertid bare én del av konseptet. Den andre er at Gogoro vil sette opp en rekke ladestasjoner rundt omkring i byene der scooteren blir lansert, hvor sjåførene kan bytte batterier. Det blir nesten som en bysykkel-stasjon, men for scooter-batterier. Kundene må riktignok abonnere på batteribyttetjenesten, men kan til gjengjeld bytte så ofte de måtte ønske.

Selve batteriskiftet skjer på noen få sekunder. Alt du trenger å gjøre er å trekke ut de to batteribeholderne, og sette inn to nye som du henter ut fra ladestasjonen.

Gogoro sier ingenting om hvor mye scooteren vil koste. Til Mashable sier de imidlertid at de vil åpne en rekke ladestasjoner i utvalgte, ikke spesifiserte, byer i løpet av året. Vi tipper at norske byer ikke står øverst på listen.

Slik ser ladestasjonene ut.
Slik ser ladestasjonene ut.Foto: YouTube

El-motorsykkelen har en toppfart på 334 km/t.
Dette er «motorsyklenes Tesla» »

(Kilder: GogorosMashable)

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen