Dette er ett av bildene fra SimCity som Visionary Property hevdet var sitt eget.
Teknofil
Dette er ett av bildene fra SimCity som Visionary Property hevdet var sitt eget. (Bilde: EA)

Byplanlegger stjal skjermdump fra SimCity

Hevdet det var deres eget prosjekt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Alt så ut til å gå bra for byplanleggingsselskapet Visionary Property. De hadde fått en egen plass på den prestisjefylte konferansen CityScape i Dubai, og skulle vise frem prosjektet sitt: The Dubai Metro City - et «futuristisk, urbant samlested for bedrifter, utsalg og boliger med attraksjoner for tilreisende og turister».

Ifølge pressematerialet deres hadde de jobbet med «verdensledende arkitekter» for å tegne opp den «unike, miljøbevisste designerbyen», som skulle bli ferdig i 2017 hvis de fikk nok penger fra investorer.  

Én av deltagerne på konferansen la imidlertid merke til noe rart med bildene Visionary Property hadde brukt for å vise frem hvordan byen deres ville se ut. Vedkommende avslørte nemlig at samtlige bilder selskapet hadde brukt i presentasjonen sin var tatt direkte fra dataspillet SimCity, skriver Yahoo news.

Beklager plagiering

Etter avsløringene så dagens lys har styrelederen i Dubai Metro City-prosjektet beklaget, og bekreftet at samtlige bilder er tatt fra EAs populære byplanleggingsspill.

De trakk også tilbake uttalelsen om at tegningene var laget av verdensledende arkitekter. De slår imidlertid fast at prosjektet er reellt, og at de vil sette igang med byggingen forutsatt at de får nok penger fra investorer. 

Har skjedd før

Dette er ikke første gang video- eller bilder fra spill blir brukt som erstatning for ekte vare. Den britiske fjernsynskanalen ITV viste for eksempel en videosnutt hvor et helikopter ble skutt ned av personer på bakken.

Snutten ble presentert som et hemmelig IRA-opptak fra 1988, hvor et britisk helikopter blir skutt ned. I virkeligheten var det et videoklipp fra dataspillet ArmA 2

Vi elsker tabber på nettet: 
Sør-Korea står trolig for den største Photoshop-flausen på nettet »

 (Kilde: Yahoo News)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen