Bygget en liten PC inn i batterigrepet
(Bilde: David Hunt photography, All Rights Reserved)

Bygget en liten PC inn i batterigrepet

Åpner for  flere avanserte funksjoner for kameraet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De fleste fotografer kjøper et batterigrep til systemkameraet sitt for å forbedre grepet eller for å kunne styre kameraets basisfunksjoner når man fotograferer i høydeformat. Men hva om man kunne utvide funksjonene til kameraet ved å bygge om batterigrepet? Den irske fotografen David Hunt fikk denne ideen, og bygget seg sitt eget, avanserte batterigrep.

Les også: Bygg ditt egen bluetooth-mottaker

Han brukte et gammelt, ødelagt batterigrep til sitt Canon 5D MKII speilreflekskamera, som han strippet innvendig. Detter kjøpte han en minidatamaskin av typen Raspberry pi, som han bygget inn i batterigrepet. Når den lille ombyggingen var ferdig, hadde Hunt utstyrt batterigrepet sitt med en liten datamaskin med blant annet et Linux operativsystem, 2 usb-porter, en nettverksport og HDMI-utgang. En nesten fullverdig PC, med andre ord.

Batterigrepet til fotografen David Hunt er ikke som de fleste andre.
Batterigrepet til fotografen David Hunt er ikke som de fleste andre.Foto: David Hunt photography, All Rights Reserved

Ved å bygge en liten maskin inn i batterigrepet får man en rekke spennende funksjoner, og Hunt selv har forklart at man blant annet kan koble til en WiFi-adapter i USB-porten, for å gjøre kameraet trådløst. Man kan også koble til en minnepenn eller en ekstern harddisk, om man vil ta back up av bildene man har på minnekortet. I tillegg kan man bruke batterigrepet til å overstyre de fleste av kameraets funksjoner, i tillegg til funksjoner som intervalometer og utløserkontroll. Canons speilrefleksmodeller har støtte for fjernstyring via USB-porten, slik at man må koble kameraet og batterigrepet sammen med en USB-kabel for å kunne bruke disse funksjonene.

Foto: David Hunt photography, All Rights Reserved

Les også: Et skikkelig plastobjektiv

Selve ombyggingen var heller ikke av det dyre slaget. Raspberry pi koster et par hundre kroner, og har man et gammelt batterigrep liggende er det bare å prøve å bygge et selv. Man må imidlertid være litt fingernem, for det er ikke akkurat god plass i batterigrepet. Hunt har imidlertid fått bygget om batterigrepet litt, slik at han har fått plass til et originalt 5D MKII batteri. Det gir akkurat nok strøm til å drifte batterigrepet med den lille datamaskinen.

Vil du lese mer om prosjektet kan du besøke David Hunts blogg her.

Les også: Bygg ditt eget pinholekamera

Kilder:
www.petapixel.com
www.davidhunt.ie

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen