Bygger skole av brukte mobiler

Plan Norge mottar 50 kr fra Dangaard Telecom for hver brukte mobiltelefon som innleveres i forbindelse med kjøp av ny telefon. Siden sommeren 2006 har 20 000 nordmenn donert sin gamle telefon, og dette har gitt Plan Norge en gave på en million kroner. Pengene går til å bygge skoler i Sør-Sudan, skriver Plan Norge i en pressemelding. 

Miljøretur
– Det er flott at avdankede mobiler blir til nye verdier hos dere i Plan, sa sjefen Otto Kalvø i Dangaard Telecom, under utdelingen av en sjekk på en million kroner til Plan Norge. Hans selskap står bak det som er blitt en god Mobilreturordning på kort tid. I nesten alle mobiltelefonbutikker finner man i dag en grønn eske merket ”Mobilretur” og med Plan-logo. Den fylles opp av gamle mobiler ettersom kundene kjøper nye, eller så kan man benytte en Mobilreturpose som ligger ved alle nye telefoner. Dangaard tar så i mot telefonene.

– Vi har merket en økning av innkomne mobiler etter 1. juli, for da ble telebutikkene pålagt å kvitte seg med de gamle mobiltelefonene selv. Istedenfor å ha kostnader knyttet til dette, sender de telefonene til oss. Vi selger de brukbare mobilene videre til andrehåndsmarkedet i utviklingsland, og resten destrueres på en miljøforsvarlig måte. For hver telefon vi mottar gir vi 50 kr til Plan Norge, forteller Kalvø. 

Flodbølgen
Dangaard inngikk samarbeidet med Plan Norge første gang etter tsunamien. Da samlet de inn en million kroner som gikk til oppbyggingsarbeid på Sri Lanka. Siden valgte Dangaard å fortsette engasjementet for fattige barn gjennom en økt satsing på Mobilretur. I løpet av året kommer også kampanjen til å gå rundt på skoler i landet.

– Gjennom Mobilretur engasjerer vi oss i noe som er relevant for vår virksomhet, og vi ser at vårt bidrag betyr en forskjell, sier Kalvø. Han forteller også at kampanjen synliggjør bedriftens verdigrunnlag overfor bevisste kunder på en god måte. 

Sør-Sudan
Inntektene Plan Norge mottar går til å bygge skoler i Sør-Sudan, en region som er preget av over 20 år med borgerkrig. Alt er ruinert, og alt av infrastruktur er ødelagt. Kun ett av fem barn har tilgang på skolen, og dette gir regionen det dårligste skoletilbudet i hele verden. Av skolene som finnes er kun ti prosent i permanente bygg. Bare en av fire kan lese og skrive, og kun to prosent av barna fullfører grunnskolen.

– Dette er en vinn-vinn-aksjon, sier generalsekretær Sandro Parmeggiani i Plan Norge. – Alle parter tjener på Mobilretur; miljøet ryddes, folk i utviklingsland får tilgang på billige brukte telefoner og barn i Sør-Sudan får skoler gjennom Plan, sier han.

– En av de mange utfordringene i oppbyggingsarbeidet er at det knapt finnes utdannende mennesker i regionen, så for å bygge opp landet trenger man å få fortgang i utdanningstilbudet, poengterer Parmeggiani i pressemeldingen.

Se mer på http://www.skoleplan.no/mobilretur/index.html eller www.plan-norge.no

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen