Bygger 3G inn i bærbare

Stadig flere av oss har behov for internettilkobling når vi er ute på farten. Så lenge du er innenfor dekningen av et mobilnett, kan du enkelt koble deg opp mot internett via en mobiltelefon. Har du i tillegg en 3G-telefon får du en relativt kjapp internetthastighet.

Nå skal PC-produsenten Dell bygge støtte for 3G inn i alle sine nye PC-er rettet mot forretningsmarkedet. Dermed slipper du å styre med blåtanntilkoblinger og 3G-innstikkort når du skal koble deg til internett.

De nye maskinene vil ha en egen SIM-kort-holder slik vi kjenner det fra mobiltelefoner. Dermed er det bare å starte opp maskinen, taste inn PIN-koden din og koble deg til internett via mobilnettet.

De nye maskinene vil ikke bare ha støtte for vanlig 3G, såkalt UMTS, men vil også kunne oppgraderes med en ny modul som støtter HSDPA-teknologien. Dette vi gi deg en flerdobling i hastigheten du oppnår sammenlignet med vanlig UMTS. Alle maskinene får en antenne som kan brukes i HSDPA-nett, men om du vil utnytte denne må du oppgradere 3G-modulen som sitter i PC-en.

Dells nye 3G-maskiner er resultatet av et samarbeid med mobiloperatøren Vodafone. PC-ene skal komme i salg mot sluttet av året.

(Kilde: Vnunet.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen