Illustrasjonsfoto av en spøkelsesby på Kypros. Foto: Mach

Teknofil Bygger spøkelsesby til 1 milliard dollar

Illustrasjonsfoto av en spøkelsesby på Kypros. Foto: Mach

Bygger spøkelsesby til 1 milliard dollar

"The Center" skal reises i New Mexico.

Det eksisterer mange spøkelsesbyer i verden – og en fellesnevner for de fleste er at de har fått denne bystatusen mer eller mindre ufrivillig på grunn av ressursmangel, naturkatastrofer eller liknende.

Denne spøkelsesbyen, derimot, vil bli oppført i den amerikanske delstaten New Mexico med viten og vilje. Hva er grunnen til at denne byen med en prislapp på hele 1 milliard dollar (nesten 6 milliarder kroner) blir bygget til ingen innbyggere?

Teknomekka

Spøkelsesbyen, som heter The Center for Innovation, Testing and Evaluation, eller bare The Center, skal etter planen være et eneste stort testområde for futuristiske teknologier. Den blir regnet som den første av sitt slag i hele verden.

The Center vil ha en størrelse på cirka 39 km2 og skal bli bygget i Lea County i New Mexico. Der vil forskere teste ut alt fra intelligente trafikksystemer til neste generasjon med trådløse nettverk. Dermed vil man kunne se selvkjørende biler uten passasjerer til alle døgnets tider i en ellers folketom by. Skummelt, men samtidig spennende.

Byen vil med andre ord ikke bare se ut som den kommer fra fremtiden, den vil også faktisk være det (på en måte). Bare synd at ingen får bo i dette teknomekkaet.

De første spadetakene blir tatt den 30. juni i år.

(Kilde: Fox News)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen