zzzphone (Foto: ZzzPhone)

Bygg din egen telefon

Dette er ZzzPhone

De tre z-ene i ZzzPhone representerer ordene personlig, eksklusiv og ekspert, som alle starter på med "z" på kinesisk.
Selskapet
satser på den samme forretningsmodellen som mange PC-produsenter, der kundene selv kan velge mye av maskinvaren selv før kjøp.

Dersom du kjøper en datamaskin i dag, tilbyr de fleste PC-leverandører oppgradering eller nedgradering av maskinvaren. Dette gjør at du som regel står fritt til å tilpasse datamaskinen til behovene dine og innholdet i lommeboken.

Nå har det amerikanske selskapet ZzzPhone lansert en lignende løsning for mobiltelefoner. Her kan du selv velge mellom flere forskjellige alternativer i maskinvaren før du bestiller deg ny telefon.

Selskapet tilbyr foreløpig kun én modell, som enkelt og greit heter Zzzphone. Basisversjonen av denne telefonen har Windows Mobile 6 Professional, trykkfølsom skjerm, 3 megapiksels kamera, Wi-Fi, 512 MB internminne og et batteri på 1800 mAH. Med disse spesifikasjonene koster den $149, som tilsvarer rett rundt 800 norske kroner.

Størrelsen på telefonen er 10,6 x 4,8 x 1,8 cm, og vekten er 110 gram.

Skreddersy telefonen din

Når du går inn på bestillingssidene får du en lang liste med alternativer. Du kan blant annet legge til GPS, tre ekstra høyttalere, frontkamera og TV-mottaker. I tillegg kan du oppgradere internminnet til 4 GB og øke kameraoppløsningen helt opp til 7 megapiksler. GPS-mottaker kan også bestilles. For hver funksjon du legger til vil prisen øke, på samme måte som når du bestiller en pakke-PC.

Du kan også velge å få ekstra programvare og annet innhold ferdig installert. For eksempel kan selskapet legge inn Skype-klient, filmer og musikk før de sender telefonen. Du kan se hele listen over valgmuligheter på produsentens hjemmesider.

Til tross for den lave prisen hevder selskapet at maskinvaren i telefonen skal være på nivå med den du får hos de etablerte produsentene. All maskinvare produseres i Shenzhen-området i Kina, der blant annet Motorola og Nokia har fabrikker. Det skal imidlertid nevnes at produsenten har en noe sparsom garantiordning på 30 dager, så om de stoler helt på produktet sitt er en annen sak.

Til å ha så mange valgmuligheter, er det en smule rart at telefonen kun fås med GSM 800/850/1800/1900, og heller ikke har EDGE, 3G eller super-3G, den er altså ubrukelig i store deler av Norge og Europa.

(Kilder: Engadget, ZzzPhone)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen