Bygg din egen mobil

Bygg din egen mobil

Selskapet Bug Labs står bak et modulbasert prosjekt som lar deg bygge alt fra din egen spillkonsoll til din egen mobiltelefon og en ultramobil PC. Noe av det mest spennende med dette produktet er at det amerikanske selskapet har gjort plattformen fullstendig åpen. Slik kan hvem som helst lage egen programvare og sette sammen maskinvare som passer.

Les mer:
- Linux-mobilen er i salg
- Vi prøver Neonode N2
- Grønn mobil fra norske Trolltech

Fantasien setter grenser
Bugbase er hovedenheten som styrer alle de andre. Det er en fullstendig åpen plattform som gjør at du kan programmere enheten slik du selv vil, ettersom den er basert på Linux. Dersom du ikke har ønsker eller kompetanse til å programmere selv, kan du i stedet laste ned forbedringer som andre har gjort. Firmaet fremhever akkurat denne fordelen, ved å snakke om et særdeles aktivt brukermiljø som hele tiden kommer opp med nye ideer og løsninger til hva som kan forbedres.

I tillegg til at du kan skreddersy hvordan for eksempel mobilens operativsystem skal være, kan du som sagt også velge hva slags maskinvare du vil at den skal ha. Vil du ha kamera, 3G, GPS, eller kanskje tre skjermer? Det er utallige muligheter.

Den virkelige fordelen er du selv bestemmer hvor du vil ha disse komponentene. Du kan for eksempel ha to kameraer med vidvinkel-linse slik at du filmer 360 grader. Eller hva med en stor skjerm på hver side? Kort fortalt kan du lage mobiler som Nokia og Sony Ericsson aldri kommer til å lage.

Basispakken
Bugbase skal ha en rask prosessor, 128 MB ram, innebygd Wi-Fi,  oppladbart batteri, USB,  Ethernet-tilkobling, MMC-minnekortplass, hurtigtaster og et lite LCD-display.  Merkelig nok finner du også et gjengehull til fotostativ, som kan benyttes hvis du vil bruke enheten som overvåkingskamera, eller som et vanlig webkamera.

Basisenheten er to tommer bred og fire tommer lang (5,1 x 10,2 centimeter), så det er ikke snakk om noen minimobil hvis det er det du er ute etter. Skal du feste på en menge moduler blir også tykkelsen ganske drøy.

Stadig mer
Maskinen og de første modulene har ikke kommet på markedet enda, men de skal legges ut for salg før årsskiftet. De første modulene som kommer er trykkfølsom skjerm, GPS, bevegelsesmåler/aksellerometer og digitalkamera/videokamera.  Videre er det planlagt fire nye moduler i løpet av første kvartal 2008; en trykkfølsom skjerm som er like stor som selve hovedenheten, et lite QWERTY-tastatyr og en høyttalermodul med minijack inn/ut.

Selskapet har også vist frem en 3G-modul, som gir et mobilt alternativ, men det er ikke kjent når dette er ventet å være klart for salg.

Modulene festes enkelt på Bugbase med et lite klikk og i løpet av noen få øyeblikk er de da fullt fungerende. Driverne finnes nemlig i selve modulen, så det er ikke noe behov for å laste ned og installere drivere selv.

Rimelig byggesett
Selskapet har enda ikke gått ut offisielt med hva den kommer til å koste, men de har indikert at prisen vil ligge under 1 000 dollar (5 500 kroner). For den prisen får du hovedenheten Bugbase og noen av de tilgjengelige modulene. Mest sannsynlig vil dette være trykkfølsom skjerm, kamera, GPS og bevegelsessensor.

Enheten skal du kunne kjøpe på denne siden i løpet av måneden.

Under kan du se en video hvor selskapet viser frem det spennende produktet sitt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen