Bygg din egen 3G-antenne

Mange har problemer med dårlig dekning der de bor. Spesielt kan det være problematisk å få 3G-signaler inn i huset. Den britiske bloggeren Graeme West har også dette problemet. Han får ikke 3G-dekning inne i huset i det hele tatt.

få tydeligere frem at West ikke lot seg kue til å kjøpe en vanlig GSM-telefon, slik mange andre kanskje ville gjort. I stedet forsøkte han å løse dekningsproblemet sitt.

West satt dermed i gang med å bygge sin egen 3G-antenne, designet etter en gjør-det-selv-oppskrift til Wi-Fi-antenner han fant på nettet. Etter noen utregninger kom han frem til hvilke dimensjoner antennen måtte ha, og skrudde det hele sammen ved hjelp av materialer du kan finne i en hvilken som helst jernvarehandel.

Britens prosjekt er foreløpig ikke over, men så langt har han gått fra null dekning, til én strek på signalstyrkeindikatoren. Noe som akkurat burde holde til å skrive SMS og til nød føre en samtale.

Etter at Wests historie har blitt publisert på flere store nettsider, har bloggeren fått mange tilbakemeldinger på prosjektet sitt. Om du vil ta del i diskusjonen, eller se hvordan du selv kan lage deg en antenne, kan du sjekke ut Wests blogg.

(Kilder: Gizmodo.com, bigredball.blogsome.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen