Buypass klare for NFC

Leverer norskutviklet mobilbetalingsløsning som virker på alle plattformer.

Norsk tipping-kunder som spiller på nett og mobil vil allerede være kjent med Buypass sin betalingsløsning. Brukervennlighet er sentralt i produktutviklingen.

Etter noen tøffe år til å begynne med går mye nå på skinner for den norske betalingsformidleren, som er eid 50/50 av Norsk Tipping og Evry. Fra lokalet i Nydalen formidles betalingstransaksjoner verdt seks milliarder årlig. Én milliard av disse går via mobile betalingsløsninger.

Les også: iZettle lanserer sikrere mobilbetaling i Norge

Et viktig område for Buypass har alltid vært digital signatur og autentisering. Enten du er privatperson som stikker Buypass-kortet i kortleseren koblet til PC-en for å levere lottokupongen, eller helsepersonell som skal utstede en e-resept, bruker du løsninger utviklet av Buypass.

Patentert metode

Når det gjelder mobilløsningen, er det brukervennlighet som står i fokus. Etter å ha registrert seg på nett, får kunden logge inn på mobilappen med en selvvalgt pin-kode. Ingen RFID-brikker, kort og kortlesere her, altså.

– Vi har over 400 000 mobilkunder i dag, og vi ønsker oss flere. Da må løsningen være uavhengig av hvilken operatør, håndsett eller bank kunden tilhører. Samtidig må både brukervennligheten og sikkerheten være høy, sier administrerende direktør Gunnar Lindstøl i Buypass til Inside Telecom.

Buypass har patentert en metode for å generere digital signatur i mobile håndsett. Selskapet har allerede sin egen app-butikk. I tillegg kan brukerne laste ned applikasjoner fra kommersielle app-butikker som Apples app store og Google Play.

En av de første mobilløsningene har Buypass utviklet for Min idrett. Med den skal det være slutt på masse fakturaer i treningsbagen til ungene, og klubbene slipper å bruke unødvendige ressurser på purring på ubetalte fakturaer. Appen fungerer ved at man søker seg inn på idrett, idrettslag og aktiviteter eller kontingenter. Der ligger alle påmeldinger og arrangementer som tilgjengelige valg, og påmelding og betaling er gjort unna på noen få tastetrykk.

Vil lære kundene ID-vett

Den første Buypass-registreringen gjennomfører du på nett, blant annet for å få knyttet et betalingskort til løsningen.

Når kundene får lov til å sette sin egen pin-kode, har de en tendens til å velge samme kode overalt. Buypass ønsker derfor å lære kundene ID-vett. I tillegg ønsker Lindstøl at antivirus skal bli standard på mobilen. Selv holder Buypass mobilene utenfor bedriftsnettet til sikkerheten blir bedre.

Når vi er inne på temaet mobil betaling, går det ikke an å komme utenom Near Field Communications, NFC, kontaktløs betaling med mobiltelefonen er det hele bransjen ser for seg skal bli den nye standarden for mikrobetalinger i framtida.

– Vi er klare. Vi har noen drømmeløsninger for NFC, men det fordrer at teknikken får en viss utbredelse. I tillegg må man ha kontroll på sikkerhet og infrastruktur, sier Lindstøl til Inside Telecom.

Les også: Snart har mer enn 500 millioner telefoner NFC

Denne saken er hentet fra bransjenettstedet Inside Telecom

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen