Spaceworld Soundgarden Storgata. Etter at kjeden gikk konkurs i 2018 ble 16 butikker videreført under Soundgarden-navnet.
Spaceworld Soundgarden Storgata. Etter at kjeden gikk konkurs i 2018 ble 16 butikker videreført under Soundgarden-navnet. (Hallgeir Vågenes)

Butikkjeden Soundgarden er konkurs

Klarte ikke overleve etter gjenoppstarten i 2018.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Soundgarden.no AS er konkurs og har meldt oppbud. Det melder fagbladet Elektronikkbransjen

– Det arbeides med mulig drift videre i selskapet, med færre butikker og ny eierstruktur, og jeg regner med at dette blir avklart i løpet av denne uken, sier produktsjef Christian Åkre til Elektronikkbransjen.

Ikke nok kapital 

Aksjeselskapet Soundgarden.no AS ble videreført etter konkursen i Spaceworld Soundgarden AS i juni i fjor. Selskapet har hatt 15 butikker og totalt 107 ansatte på lønningslisten. 

Åkre forklarer overfor Elektronikkbransjen at de fikk til positiv drift frem mot slutten av 2018. 

– Dessverre var ikke oppstarten tilstrekkelig finansiert, det gjorde at vi ikke klarte å skaffe nok varer fremover mot jul, noe som igjen bidro til at omsetningen ikke ble som forventet den siste tiden. Eier har nå ikke klart å skaffe kapital videre til langsiktig drift, da er konkurs uunngåelig, sier han. 

Spaceworld Soundgarden hadde 38 butikker da de gikk konkurs i fjor. Kravene mot kjeden beløp seg den gang til 52 millioner kroner. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen