Burton har funnet sin Alice

Mia Wasikowska - Hollywoods nye stjerneskudd?
Mia Wasikowska - Hollywoods nye stjerneskudd?

The Hollywood Reporter kan melde at Tim Burton og Disney er i fremskredne forhandlinger med australske Mia Wasikowska om tittelrollen som Alice i Burtons kommende filmprosjekt "Alice in Wonderland".

Kommende stjerne

Jakten på Alice har pågått over lengre tid, og nå har altså den relativt ukjente Mia Wasikowska kapret tittelrollen. Den 18 år gamle skuespilleren startet sin karriere i den australske TV-serien "All Saints" og har senere spilt i HBO’s "In Treatment".

For tiden spiller hun inn "Amelia" mot stjerner som Ewan McGreggor og Hillary Swank, og senere i år blir hun å se i "Defiance" mot Daniel Craig.

Eventyr i 3-D

Burtons "Alice in Wonderland" er basert på et manus skrevet av Linda Woolverton ("The Lion King"). Med seg på produsentsiden har han blant annet med seg Richard D. Zanuck som tidligere har vært produsent på en rekke Burton-filmer, blant annet "Charlie og sjokoladefabrikken", "Sweeney Todd" og "Big Fish".

Filmen stiller med stort budsjett i ryggen og skal filmes live action for så å vises i Disney Digital 3-D.

Fra flopp til kultfilm

"Alice’s Adventures in Wonderland" så dagens lys i 1865 da Charles Lutwidge Dodgson under pseudonymet Lewis Carroll skrev historien om den lille piken som via et kaninhull entrer den surrealistisk drømmeaktige verdenen Wonderland. Bøkene har hatt enorm innflytelse på fantasygenren og er blitt filmatisert et tyvetalls ganger.

Den kanskje mest kjente filmatiseringen er Disneys tegnede langfilm fra 1951. Filmen ble først en enorm økonomisk skuffelse og var nær ved å knekke selskapet. Men etter hvert ble den Disneys mest etterspurte 16mm leiefilm for universiteter og privatpersoner, hvorpå Disney-konsernet trakk tilbake utleiekopiene og sendte filmen ut på kino på nytt.

Etter planen skal innspillingen av Burtons versjon være avsluttet 2010.

Disneys
Disneys "Alice in Wonderland" ble en kultfilm på 60-tallet. Mange var hellig overbevist om at tegnerne var påvirket under arbeidet med filmen og hyllet den som en psykedelisk klassiker.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen