Bunnen er ennå ikke nådd for Kodak

Bunnen er ennå ikke nådd for Kodak

Prøver å selge bildegalleriet for å overleve.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den gamle fotogiganten Kodak gjør nærmest hva som helst for å snu den negative trenden om dagen. Forrige uke skrev vi om flere merkelige avgjørelser,og nå prøver Kodak å selge unna sin digitale bildegalleritjeneste.

Les også: Kodak selger, sliter, roter og lanserer.

For et par uker siden lanserte de ny teknologi, solgte unna bildesensoravdelingen sin og det kom frem avslørende detaljer om unødvendig pengesløsing. Nå prøver de imidlertid å selge tjenesten "Kodak Gallery" som er en sosial bildedelingstjeneste som lar brukerne laste opp og dele sine bilder på nettet.

Dette er et forsøk på å få inn penger til firmaet, som mildt sagt sliter om dagen. I følge nettsiden PetaPixel startet Kodak med å tilby et digitalt fotogalleri i 2001 da de kjøpte opp selskapet Ofoto for litt i underkant av 100 millioner amerikanske dollar.

Det er dette fotogalleriet som Kodak prøver å selge.
Det er dette fotogalleriet som Kodak prøver å selge.

Det startet imidlertid bra med 75 millioner brukere og en god omsetning, men tjenesten har aldri vært lønnsom og hadde forrige måned bare 1.5 millioner besøk. I tillegg til å selge unna selve tjenesten, selger også Kodak unna patentene de har på opplastning og deling av bilder på nett. I følge rykter skal Kodak håpe å få "hundrevis av millioner" for tjenesten, noe som ikke virker som et særlig realistisk estimat.

Vi får imidlertid håpe at selskapet klarer å vakle seg på bena. Det ble iallefall rapportert en oppgang på børsen med nesten 8 prosent da nyheten ble kjent.

Les også: Kodak selger arvesølvet

Les også: Kodak synger på siste vers

Kilder:
www.petapixel.com
www.online.wsj.com
www.reuters.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen