Bundler NVIDIA-grafikk med hovedkort

NVIDIA sitt mottrekk i det som er i ferd med å bli en liten bundlingskrig med ATI, innebærer at NVIDIAs hovedpartnere fra nå av vil bundle sine egne PCX-kort med Intels PCI Express x16-hovedkort til OEM-kundene sine. Rent praktisk sett innebærer bundelen antakelig en rabatt i samme prisklassen som ATI-avtalen - i landskapet rundt 20 til 30 amerikanske dollar.

Avtalen trekker på de gode kontatene som selskapet har opprettet gjennom sin egen produksjon av brikkesett til AMD-hovedkort i tillegg til grafikkbrikker. Det teller nok også en del at noen av verdens største produsenter av Intel-baserte hovedkort også lager grafikkort basert på NVIDIAs GPU-er.

Derfor kan NVIDIA-bundlingen ha større betydning enn Intel sin avtale om å bundle ATI-grafikk med Intel-merkede hovedkort. Intel produserer bare små mengder med hovedkort under sin egen merkevare, og samtlige av disse går til systembyggere og større produsenter av ferdigmaskiner.

De virkelig store mengdene av hovedkort for OEM-produsenter og systembyggere er derimot de som lages av partnerne på NVIDIAs liste: Gigabyte, MSI, ASUS og AOpen skal alle nå bundle NVIDIAs PCX-kort sammen med PCI Express x16-hovedkortene sine fremover.

Avtalen mellom NVIDIA og partnerne deres vil antakelig ikke føre til noen konkrete tilbud i norske butikker, men har noe å si for hvilke grafikkork som kommer i ferdigmaskiner fremover. Det har også masser å si for styrkeforholdet mellom NVIDIA og ATI, som hittil har dominert det viktige PCIe-markedet.

(Kilder: NVIDIA, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen