Bulldozer og Bobcat lanseres

AMD prøver seg på noe nytt og lanserer to prosessorarkitekturer, altså ikke prosessorer, men arkitekturer. Dette er Bulldozer som er myntet på servere og kraftige arbeidsstasjoner, samt Bobcat som henvender seg til bærbare enheter og kompakte skrivebordsløsninger.

Bulldozer er strengt tatt mer enn en prosessorkjerne. Det er en modul der man har to kjerner, der hver av kjernene deler ressurser. Fordelene her skal være at man får ekstra kjerner uten at det tar så mye mer plass på selve prosessorbrikken, totalt 12 prosent mer plass. De første serverprosessorene som bygger på Bulldozer skal ha 16 kjerner, noe som ifølge AMD skal gi opptil 50 prosent bedre ytelse enn tilsvarende Magny-Cours, selv om man har det samme effektforbruket.

x86-instruksjoner som SSE4.1, SSE4.2, AVX og XOP er alle på plass.

Bobcat skal ha et effektforbruk på under 1 W. Bobcat er prosessordelen i det første Fusion-produktet som kommer på markedet. Bobcat skal ha ytelse tilsvarende 90 prosent av dagens mellomklasseprosessorer, men da på halve den fysiske størrelsen og ikke minst med et vesentlig lavere effektforbruk.

(Kilde: AMD)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen