Lenovo Vibe K5 kommer til norske Elkjøp-butikker snart. Etter det vil vi antakeligvis få se flere nye modeller fra Motorolas eierselskap.
Lenovo Vibe K5 kommer til norske Elkjøp-butikker snart. Etter det vil vi antakeligvis få se flere nye modeller fra Motorolas eierselskap. (Bilde: Lenovo, Shutterstock)

Budsjettmobilen Lenovo K5 slippes i Norge

Nå skal Lenovos telefoner henge ved siden av Motorola i butikken.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter en del turbulente år er Motorola endelig noenlunde fast inventar i norske butikker. Og nå følger eierselskapet på med telefoner under egen merkevare. Lenovos Vibe K5 er først ut, og er en rimelig telefon med  trivelige spesifikasjoner.

Godt spesifisert til prisen

Lenovo Vibe K5

Størrelse: 14,2 x 7,18 x 0,8 cm
Vekt: 142 gram
Skjerm: 5 tommer, 1280 x 720 piksler, LCD IPS
Maskinvare: Qualcomm MSM8929, 8 kjerner (4 x Cortex A53@1,5 GHz + 4 x Cortex A53@1,2 GHz), 2 GB RAM
Lagringsplass: 16 GB, plass for MicroSD-kort
Operativsystem: Android
Teknologi: Dolby Atmos-merket
Kamera: 13 megapiksler hovedkamera, 5 megapiksler selfiekamera
Batteri: 2750 mAh
Pris: Omtrent 2000 kroner, eksklusiv modell for Elkjøp.
 

Telefonen har fem tommer stor skjerm med 1280 x 720 pikslers oppløsning, og på innsiden er det en Snapdragon 415 med åtte prosessorkjerner som driver telefonen.

Hovedkameraet tar bilder i 13 megapikslers oppløsning, mens et selfiekamera på fem megapiksler pryder forsiden av telefonen. Du har 16 gigabyte intern lagring å lagre bildene dine på. Eller, det som står igjen etter at noe har gått bort til menyer og medfølgende programvare, i hvert fall. Skulle ikke det være nok støtter telefonen også minnekort.

Dette er med andre ord ikke noen voldsom toppmodell vi får stifte bekjentskap med, men heller det som virker å være en enkel og grei variant som ikke får lommeboka di til å skrike etter nåde.

Lenovo er ikke alene om å satse på mye moro til lav pris. Les testen av Huaweis Honor 5X her »

Flere spennende modeller i Lenovos godtepose

Lenovos Vibe P1 skal kunne holde i evigheter. Her gjelder middels spesifikasjoner og et batteri på hele 5 000 mAh.
Lenovos Vibe P1 skal kunne holde i evigheter. Her gjelder middels spesifikasjoner og et batteri på hele 5 000 mAh. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det begynner å bli en del å velge i i klassene mellom de absolutt rimeligste og absolutt dyreste modellene. Slik sett er det ikke sikkert Lenovo Vibe K5 er så spennende, men en bonusnyhet er at dette kan åpne for flere av produsentens modeller her på berget.

I fjor ble vi for eksempel imponert av Lenovos Vibe P1. Ser du på gigahertz, oppløsning og lagringsplass er heller ikke den særlig mer enn midt på treet. Men ser du til batteriet kan det fort hende du blir overrasket. Telefonen har nemlig heftige 5 000 mAh batteristørrelse.

Det er ikke mange telefoner i omløp med et slikt voldsomt fokus på batteritid. I hvert fall ikke som kan kjøpes i vanlige norske elektronikkforretninger.

En av de mer spennende modellene Lenovo har i sitt utvalg for tiden heter Vibe P1. Den har et enormt batteri, uten å være spesielt tykk.
En av de mer spennende modellene Lenovo har i sitt utvalg for tiden heter Vibe P1. Den har et enormt batteri, uten å være spesielt tykk. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Eldre Lenovo-modeller kommer ikke

Dessverre for oss kommer nok ikke Vibe P1 til gårds med det første.

– Dette er starten på at Lenovo-merkede telefoner blir solgt i Norge, men telefoner som selges i Asia i dag vil ikke komme. Det er kun fremtidige modeller som er aktuelle, forklarer Julia Robertson i Lenovos svenske PR-byrå.

Vi håper likevel på at litt av den kinesiske galskapen enkelte av Lenovos modeller kommer med skal finne veien hitover med tiden. Aller først er det imidlertid tid for fornuft, i form av Vibe K5.

Fornuft trenger ikke å se kjedelig ut. Sonys Xperia XA-modeller skal bli rimelige og iøynefallende. Se sniktitten på Xperia XA Ultra her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen