Budsjett og helproft fra Canon

Budsjett og helproft fra Canon

De er som så ofte kompaktkameraene det lanseres flest av, men Canon har også annonsert sin nye toppmodell Canon EOS 1D mark III. Dette er etterfølgeren til det populære og avanserte speilreflekskamera EOS 1D mark II. Nykomlingen skal visstnok overta plassen som verdens raskeste digitalkamera.

Her er mer om EOS 1D mark III.

Nye stilkameraer

Fra Canon vil du også finne seks nye kompaktkameraer i butikkene denne våren. To av dem er i Canons stilbevisste Ixus-serie, med nyhetene Ixus 70 og Ixus 75. Dette er kameraer med 7.1 megapiksler og 3x optisk zoom.

Begge er slanke som Ixusene pleier å være, og byr på ISO opp til 1600 for fotografering uten blits i lite lys. De har også ansiktsgjenkjenning med blitskontroll og mulighet for å enkelt fjerne røde øyne i ettertid.

Forskjellen mellom de to er at Ixus 75 har en større skjerm på hele 3 tommer. Den koster også litt mer, med en anbefalt utslagspris på kroner 3199. Ixus 70 nøyer seg med en 2,5 tommers LCD-skjerm, og prisen blir da 2899 kroner.

Rimelige Powershot

I Canons Powershot A-serie kommer det hele fire nyheter i februar og mars. Den rimeligste modellen er Canon Powershot A460 med en veiledende pris på kroner 1499.

A460 byr på fem megapiksler, 4 x optisk zoom og ISO-verdier på opptil 400 ISO. Skjermen er imidlertid bare 2 tommer, og ekstrafunksjonene er ikke så mange.

Vil du har litt høyere oppløsning, får du modellen A550 til kroner 1899. Dette er etterfølgeren til A530, og her får du syv megapiksler og ISO-verdier på opptil 800. Også her er imidlertid LCD-skjermen bare to tommer stor.

Flere funksjoner

Vil du har litt mer krutt for pengene, lanserer Canon også noen litt mer innholdsrike Powershot-modeller. A560 og A570 IS kommer med 7.1 megapikslers oppløsning, 4 x optisk zoom, 2,5 tommers LCD-skjerm og ISO på opptil 1600.

Begge har både ansiktsgjenkjenning og fjerning av røde øyne i ettertid, som Canon satser på for tiden. A560 har en veiledende pris på kroner 2499, og er du villig til å betale 2899 får du med bildestabilisator på A570 IS.

Her kan du lese mer om vårens nye produkter:

Årets fotonyheter

Budsjett og helproft fra Canon
Syv nye Coolpix fra Nikon
Olympus med zoom og makro
Zoom og vidvinkel fra Panasonic
Samsung med originale funksjoner
Høy ISO med Pentax
Fire rimelige fra Sony
Tre slanke fra Casio
Nye kompakter fra Kodak
Fujifilm med SD-minne

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen