(Bilde: iStock/20559967)

Budkrigen om Dell er igang

Michael Dell kan tape kampen om PC-giganten.

Som vi rapporterte om i februar, har den kjente PC-produsenten Dell bestemt seg for å gå av børsen ved å la seg selge til private aktører. Det ble først antatt at det var grunnlegger Michael Dell og investeringsselskapet Silver Lake Partners som skulle overta selskapet, etter at de la inn et bud på til sammen 24,4 milliarder dollar.

To bedre bud

Fullt så enkelt skulle det visst ikke bli, for nå har Michael Dell og kompani fått konkurranse fra andre aktører. Dell har nemlig bekreftet at to andre interessenter har lagt inn hvert sitt formelle bud. Disse to er investeringsselskapet Blackstone og den New York-baserte investoren Carl Icahn.

Carl Icahn eier allerede aksjer for én milliard dollar i Dell. Nå søker han å overta aksjemajoriteten i selskapet, og har tilbudt seg å kjøpe opptil 58 prosent til en pris på 15 dollar per aksje. Blackstone på sin side tilbyr å kjøpe hele selskapet for en sum som skal tilsvare 14,25 dollar per aksje.

Til sammenligning var det opprinnelige tilbudet til Michael Dell og Silver Lake Partners på 13,65 dollar per aksje, altså lavere enn begge de nye tilbudene. En komité bestående av uavhengige Dell-representanter skal nå være i gang med å forhandle med de to budgiverne.

Alternativ løsning?

Til tross for at de nye budene tilsynelatende er bedre enn det som allerede foreligger, har Dell-komitéen imidlertid ikke konkludert med at tilbudene helhetlig sett er å foretrekke, etter at alle betingelser er tatt i betraktning. Det er dermed høyst uvisst hva det endelige utfallet blir.

Uansett spøker det for Michael Dells kontroll over selskapet han selv grunnla. Han skal dog være åpen for en diplomatisk løsning, og har sagt seg villig til eventuelt å samarbeide med de andre partene om alternative forslag.

Dell på sin side sier de vil jobbe iherdig med alle de tre interessentene for å få på plass et optimalt resultat for Dells aksjonærer. Aksjonærene har for øvrig allerede tjent på budkrigen. På mandag steg Dells aksjer med 3,3 prosent på børsen.

PC-giganten valgte å legge seg ut for salg primært for å omstille seg på grunn av sviktende PC-salg. Bare i fjerde kvartal i fjor falt Dells salg med over 20 prosent.

Dell kommer likevel stadig med nye produkter:
Nylig lanserte de en ny hybrid-PC »

(Kilder: Washington Post, Computerworld, AllThingsD)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen