Bryter lydmuren

Telenors lansering av 3G-nettet her i landet åpner for å bruke en rekke tjenester som fra før av ikke var mulig, først og fremst på grunn av at man ikke greide å oppnå høye nok hastigheter over mobilnettet. Dagens hastighet på 3G-nettet har allikevel ikke noe å stille opp med mot resultatene fra et forsøk som nylig ble gjennomført av Siemens.

I den tyske produsentens forskningssenter ble det nemlig satt ny verdensrekord på dataoverføring mellom mobiltelefoner, gjennom et internt mobilnett. Under forsøket greide forskerene å overføre data med en hastighet på ufattelige 1GB/s, noe som gruser selv de dyreste bredbåndlinjene.

Det er imidlertid lenge til slike hastigheter blir gjort tilgjengelig for allmennheten, men det ser uten tvil ut til at vi går en lovende fremtid i møte. Per i dag finnes det uansett ikke tjenester som hadde greid å utnytte brøkdelen av hastigheten som ble oppnådd.

Siemens skal etter alt å dømme gjennomføre en offentlig demonstrasjon av teknologien som muliggjør de skyhøye hastighetene under 3GSM World Conference, som finner sted neste år.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen