Bryter egen copyright

Selskapet Quote Unquote Records har siden 2006 gjort musikken til artistene bak siden tilgjengelig for publikum. Nettsiden har lenge kalt seg "verdens første donasjonsbaserte plateselskap," noe som nå kan se ut til å ta slutt.

Musikk på nettsiden var tilgjengelig under en Creative Commons-lisens, og derfor kom det som en overraskelse på eieren Jeff Rosenstock da han fikk advarsel av webhotellet på grunn av brudd på copyright. Da han kontaktet dem via telefon skjønte de idiotien i det hele, og sa at han ikke trengte å bekymre seg.

Tre dager senere var nettsiden tatt ned. Da han igjen kontaktet webhotellet, informerte de ham om at de trengte å se registreringspapirene fra US Copyright Office. I USA trenger du bare disse papirene dersom du skal registrere et åndsverk, men du har likevel alle rettigheter til verket selv om du ikke registrerer det.

Webhotellet hadde ikke blitt kontaktet av noen som hevdet de eide copyrighten til sangene som var tilgjengelig. I tillegg nekter de nå Rosenstock tilgang til filene som på deres servere av ukjente grunner. Og siden den eneste kopien av nettsiden lå hos webhotellet, kan det ta litt tid før nettsiden kommer opp igjen.

(Kilder: TorrentFreak, Jeff Rosenstock blog)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen