Bryter 283 patenter?

Ifølge en undersøkelse hos Open Source Risk Management, sies det at Linux har tråkket mange på tærne ved å bryte nesten 300 patenter. OSRM er et selskap som tilbyr ulike former for juridisk beskyttelse mot krav i forbindelse med opphavsretten til Linux. Det ser nå ut som om man også sikter mot å selge beskyttelse mot patentbrudd.

Prisen for en slik avtale vil bli langt i fra småpenger. Når programmet lanseres i 2005 må man regne med å betale minst 150 000 amerikanske dollar pr. år for rettsaker der kostandene ligger på opptil 5 millioner dollar. Det er vel dermed liten tvil om at OSRM søker å tjene penger på konflikten mellom SCO, IBM og resten av Linux-miljøet.

Tidligere i år skal talsmenn for den største Linux-leverandøren, Red Hat, ha bekreftet at selskapet ikke er spesielt bekymret over at deres Linux-produkter på noen måte bryter med opphavsrettigheter.

Foreløpig er det ikke mange i industrien som tar SCO sine krav alvorlig, og det må trolig til en rettskraftig dom mot IBM før dette blir aktuelt. Rettsaken mellom de nevnte partner forventes å starte neste år, og dersom IBM vinner har nok OSRM betraktelig lavere grunnlag for sin virksomhet i tiden fremover.

Du kan lese mer om Open Source Risk Management på osriskmanagement.com.

(Kilder: Cnet, OSRM)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen