Administrerende direktør Hanne Zimmermann i Xtra personell. (Bilde: Xtra personell)

Bryr sjefen seg for lite om Twitter?

Hanne Zimmermann i Xtra personell etterlyser klare retningsliner for bruk av sosiale medier på jobb.

Er det greit å bruke Facebook privat når du sitter på kontoret? Og kan du skrive absolutt hva du vil på Twitter, så lenge du har understreket at det du skriver står for egen regning? Mange bedrifter har ikke ofret sosiale medier en tanke når de har utformet retningslinjene sine, noe som igjen kan føre til kinkige situasjoner.

En fersk undersøkelse fra bemanningsbyrået Xtra personell viser at 45 prosent av norske arbeidstakere ikke er underlagt noen retningslinjer for hvordan de skal opptre og bruke sosiale medier.

— Selv om man kommer langt på vei med sunn fornuft, kan retningslinjer være bra for arbeidsgivere og gunstige for de ansatte. Ved å ha enkle kjøreregler til oppførsel i sosiale medier kan man unngå uheldige episoder, som offentlig kritikk av konkurrenter og misnøye med kolleger, sier administrerende direktør Hanne Zimmermann i Xtra personell i en pressemelding.

– Inn blant generelle retningslinjer

Kun 15 prosent av respondentene i undersøkelsen sier at arbeidsgivers retningslinjer gjelder utenfor arbeidstiden. Det betyr at de aller fleste nordmenn har anledning til å dele uproffe fyllebilder på sin åpne Facebook-profil, eller ytre seg kritisk om konkurrenten på Twitter, uten at det skal kunne få konsekvenser. Slik synes ikke Zimmermann det burde være.

– I mange arbeidskontrakter reguleres det hvem som kan uttale seg til offentligheten på vegne av bedriften. Da sosiale medier er en kanal ut til offentligheten tror jeg det er viktig at retningslinjer for sosiale medier inngår som en del av bedriftens generelle retningslinjer i fremtiden, sier hun videre.

Det er også slik at hvis regulering av sosiale medier inngår i arbeidskontrakten, eller i bedriftens retningslinjer, er det lettere for arbeidsgiver å bruke sanksjoner ved overtramp.

(Kilder: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen