Tise Mobile lanseres kommende søndag, med lave priser om du i hovedsak bruker data.
Tise Mobile lanseres kommende søndag, med lave priser om du i hovedsak bruker data. (Foto: Stein jarle Olsen, Tek.no)

Lanserer nye mobilabonnement med mye data for pengene


Annonsør­innhold
Les hele saken »

Norske Tise, som til vanlig driver en app hvor brukerne kan kjøpe og selge produkter, lanserer denne uken mobilabonnement.

Abonnementet lanseres i praksis kommende søndag, men allerede nå har Tise-medlemmer fått anledning til å se på produktet og bestille. 

Tise tilbyr mye data for en relativt billig penge, og så kan du ellers velge om du vil ha fri bruk av samtaler, SMS og MMS eller betale løpende for det du bruker. De bruker Telias nett. 

Billig om du bare bruker data 

Slik er Tise-abonnementene sammenliknet med de billigste på markedet: 

  Tise Billigste konkurrent Pris
2 GB 149,- Fjordkraft/GE Mobil/Youteam 2 GB 189,-
4 GB 179,- Fjordkraft/Youteam 4 GB 249,-
8 GB 249,- Fjordkraft 10 GB 339,-
16 GB 349,- Chili 25 GB 399,-
32 GB 479,- Chili Fri Data 499,-

Du må selvfølgelig ta med i betraktningen at konkurrentene alle inkluderer fri bruk av ringeminutter, SMS og MMS, mens det koster ekstra hos Tise. 

  • Fri tale: 70 kroner i måneden
  • Fri SMS: 30 kroner
  • Fri MMS: 15 kroner

Alternativt kan du altså velge å betale for det du bruker, og da koster det 0,39 kroner per minutt/SMS/MMS. 

Om du bruker mer data enn du har inkludert en måned, struper Tise Mobile hastigheten heller enn å ta betalt for overforbruk. 

Om du vil ha full fart videre er datapakkene til Tise dessuten ganske billige, med 1 GB for 49 kroner, 3 GB for 119 kroner og 5 GB for 149 kroner. Det er stort sett betydelig mindre enn konkurrentene krever.  

Er du en ivrig Tise-bruker kan du dessuten bruke tjenestens «bonuspoeng», kalt Tise-cash, til å kjøpe datapakker. 1 GB koster 100 Tise-cash. 

Data rollover er ellers inkludert, opp til mengden du allerede har inkludert i abonnementet ditt, og BankID er gratis. 

Bidrar til CO2-reduksjon 

Tise frister også med at de CO2-kompenserer alle kundenes mobilbruk, i tillegg til sine egne utslipp. Det gjør de gjennom det norske selskapet Chooose, som bruker pengene til å finansiere CO2-reduserende tiltak i verden. Akkurat for Tise dreier det seg om et solvarmekraftprosjekt i India.

– Vi ønsker alltid sette miljø fremst på agendaen, uansett hva vi gjør. Dette jobber vi allerede hardt med i klesbransjen og nå vil vi å se om vi kan påvirke også i andre bransjer. Vi ønsker å vise forbrukeren at det alltid kan gjøres grønnere valg. Vi jobber for å påvirke i riktig retning og blir vi store kan vi påvirke enda mer, sier Tise-sjef Eirik Rime. 

Dyrt i utlandet 

Det største minuset med Tise Mobile er nok utenlandsprisene. Selskapet praktiserer selvfølgelig «roam like home» i EU/EØS, men utover det er det kostbart.

De skal for eksempel ha tre kroner per megabyte i USA og fem kroner i Thailand,  som begge er ekstremt dyrt. Å ringe hjem koster åtte kroner i minuttet fra begge landene.

Vi kan for eksempel nevne konkurrenten Happybytes, som bare skal ha ti øre per megabyte i USA og Thailand, og å ringe hjem koster 60 øre per minutt. 

Et annet minus hos Tise er nok også at de ikke støtter data- eller tvilling-SIM. 

Tise har i dag 550 000 brukere. Abonnementet blir altså synlig i appen på søndag, men nettsidene er allerede tilgjengelige. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen