Brukte Iphones koster skjorta

For selv om prisen falt en stakket stund etter at det ble klart at Apple vil selge den populære mobilen sin i Norge, er nå prisen økt betraktelig igjen, skriver digi.no.

Ned og opp igjen

Før det ble offentliggjort en norsk lansering lå ofte prisene over 4.000 kroner for brukte 16 gigabyte-versjoner av Apple Iphone. Etter at lansering ble kjent raste prisen til 2.600 kroner, men det var før Netcom presenterte sine prisplaner.

Tydeligvis mener bruktmarkedet at prisene til Netcom er så stive at det ikke er noe problem å ta enda mer enn de en gang gjorde for sine brukte mobiler. Nå er prisene nemlig helt opp mot 5.000 kroner for en brukt Iphone med 16 gigabyte lagringskapasitet. En versjon med 8 gigabyte kapasitet ligger på rundt 3.000 kroner på Finn.

Fremdeles import

Spørsmålet er hva prisene vil ende på når det blir klart for flere at det fremdeles er åpent for parallellimport fra det amerikanske markedet, noe som gjør at man kan få en helt ny Iphone 3G med 8 gigabyte kapasitet til under 2.500 kroner, ifølge beregninger Mobilen har gjort.

Riktignok er det da nødvendig å låse opp telefonen til bruk hos andre operatører, men så aktivt som hackerne har vært i forhold til Iphone er det lite som tyder på at det ikke skal være mulig. Faktisk så det ut til at den første betaversjonen av Iphone 2.0-programvaren ble hacket allerede dager etter lansering.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen