Brukervilkårene til nye Oculus Rift skapte harnisk
(Bilde: Oculus VR)

Brukervilkårene til nye Oculus Rift skapte harnisk

Men etter bare noen timer kom sjefen selv på banen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Utviklere rundt om i verden mottar i disse dager de nye Oculus Rift-brillene DK2. En observant kunde på Reddit oppdaget imidlertid at brukervilkårene inneholdt ganske uakseptable føringer for de som har tenkt å lage og selge programvare til den nye brillen:

«Du kan bruke hodesettet til å utvikle kommersiell programvare som er ment utelukkende for hodesettet, gitt at du kun distribuerer programvaren via distribusjonskanaler som er skriftlig godkjent av Oculus» var teksten i vilkårene som fikk brukerne til å bli ampre.

Oculus-gründer roet gemyttene 

Palmer Luckey, grunnlegger av Oculus. .
Palmer Luckey, grunnlegger av Oculus. (Foto: Wikipedia)

At Oculus skulle bestemme hvem forbrukerne fikk lov til å selge programvaren sin til falt overhodet ikke i god jord, og Reddit-diskjusjonen begynte å renne over av oppgitte kommentarer.

Det tok imidlertid svært kort tid før Palmer Luckey, grunnleggeren av Oculus, selv kom på banen, og ba folk om å ikke få panikk. Han beroliget de irriterte forumbrukerne med at en forklaring var like rundt hjørnet. 

Kun få timer etter at den første posten om de skumle brukervillkårene ble lagt ut kom svaret alle ventet på. I sin forklaring legger Luckey seg flat og beklager at de omstridte linjene hadde kommet inn i de generelle brukervilkårene. De var nemlig myntet på kun et fåtall av selskapets nære forretningspartnere, og overhodet ikke til folk flest. 

– Beklager for å ha laget oppstuss, og at det tok sånn tid å få en avklaring. Jeg ønsket å forsikre meg om at problemet var løst innen jeg sa noe, siden handling taler høyere en ord, skriver Luckey avslutningsvis i sin forklaring.

Endret brukervilkårene

Kun få timer etter at vilkårene skapte furore hos Reddit, ble de altså endret slik at utviklere ikke lenger er forpliktet til å selge sin programvare via godkjente kanaler. Samtidig er det lagt til en avsluttende setning i vilkårene: 

«Hva gjelder forholdet mellom deg og Oculus, skal du eie alle rettigheter til innhold som du skaper ved hjelp av produktet».

Ut i fra reaksjonene på Luckey sitt innlegg å dømme, senkes temperaturen blant de opprørte kundene med flere hakk. Flere uttrykker glede over at Luckey og Oculus «tok til fornuften» ved å handle raskt og slette det som åpenbart for mange var en real brannfakkel. 

Har du ikke hørt om Oculus Rift DK2?
Her kan du lese om vårt første møte med de nye VR-brillene (Ekstra) »

(Kilde: Reddit)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen