(Bilde: Shutterstock/135704429)

Brukerinformasjon og kildekode stjålet fra Adobe

Tre millioner konti berørt.

Selskapet Adobe, som blant annet står bak programmer som Photoshop og Acrobat Reader, melder at det har blitt utsatt for et større angrep.

Uvedkommende har brutt seg inn i virksomhetens datasystemer, og har følgelig fått tak i informasjon om flere millioner kunder.

Kildekode stjålet

Nesten 3 millioner konti har blitt berørt, samtidig som kildekoden til «flere Adobe-produkter» har blitt rappet. Adobe roer likevel ned situasjonen, og hevder at tyveriet av kildekoden ikke skal ha noe å si for kundene.

I et blogginnlegg hos Adobe, skriver sikkerhetssjefen hos Adobe, Brad Arkin:

«Nettangrep er en av de uheldige aspektene av å drive business i dag. Med tanke på hvor utbredt bruken av produktene våre er, tiltrekker Adobe seg stadig mer oppmerksomhet fra datatyver.»

Arkin forteller også at Adobe antar at tyveriet av kildekodene og kundeinformasjonen henger sammen.

Bytt passord

I en e-post til sine brukere, skriver Adobe at selskapet ikke har sett noen tegn til at kryptert informasjon om for eksempel bankkort har blitt tatt fra systemene deres. Angriperne kan uansett ha fått tilgang til kundenes Adobe-ID og krypterte passord.

Ifølge sikkerhetssjefen jobbes det nå med å informere om hvilke kunder som er berørt av datatyveriet. Dersom informasjonen din har blitt stjålet, vil du få en epost om dette med tips om hva du bør gjøre og passe på fremover.

Hvis du er registrert hos Adobe, anbefales det uansett at du bytter passord umiddelbart hos Adobe.com, og at du følger med om det eventuelt forekommer svindel via din konto.

Lanserte nylig på nett:
Dette er nytt i Photoshop Creative Cloud »

(Kilde: ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen