Bruker SMS til å felle voldtektsmenn

Engelsk politi og aktorat i voldtektssaker, eksperimenterer med kontroversielle metoder for å få mistenkte til å inkriminere seg selv gjennom tekstmeldinger eller telefonsamtaler.

Les mer:

- Armani varsler voldtekter
- Pedofili ble SMS-konkurranse
- Stokk dumme tyver ble avslørt av mobilen

Lurer frem unnskyldninger

En tilnærming går ut på at etterforskere ber kvinner om å sende tekstmeldinger eller ringe til deres overgripere for å se om de kan få ut en unnskyldning eller kanskje en tilståelse.

Nå er det bare seks prosent av alle anmeldte voldtektssaker som ender i dom, og både advokater og etterforskere tror at dette kan være med på å øke denne prosentandelen.

- Tekstmeldingene kan lyde noe sånt som "Hvordan kan du gjøre dette mot meg?". I noen av tilfellene får ofrene en tilbakemelding som ;" Jeg er virkelig lei for det, jeg vet jeg gikk over grensen, det vil ikke skje igjen", eller noe i den dur, skal en politimann ha uttalt.

Avhør
Enkelte mener fremgangsmåten er et brudd på lovverket. Under avhør har man nemlig krav på en advokat tilstede, og å bli informert om at det han/hun sier kan bli brukt mot ham/henne i rettsaken.

En politimann skal likevel ha uttalt; "...men vi er villige til å gi det et forsøk, og se hva retten sier".

Politiet har ikke uttalt noe om at tekstmeldingene teoretisk sett kan bli besvart av en annen person enn mobilens eier. Det er jo en enkel sak å fabrikere denne typen bevis. Les bare her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen