Bruker samme ark 500 ganger
Teknofil

Bruker samme ark 500 ganger

Teknofil.no fortalte nylig at Xerox var i ferd med å utvikle gjenbrukspapir som ble hvitt etter noen få timer. Nå viser det seg at Toshiba allerede selger ”gjenbruksskrivere” i Japan, og planlegger å lansere dem Europa i 2008. 

Her kan du se en video fra Toshibas demonstrasjon i London forrige uke. 

At flere forsker på dette området, kan tyde på at flere slags gjenbrukspapir vil komme på markedet de nærmeste årene.

Skriver med papirvaskemaskin
Toshiba-skriveren B-SX8R bruker en termisk prosess (varme) til å skrive dokumenter på ”plastpapir”. Utskriften foregår med et skriverhode med 300 varmeelementer per tomme.
Etter bruk føres papiret gjennom en ”papirvaskemaskin” med annet varmeelement som visker ut skriften og fjerner støv og fett fra fingeravtrykk.

Bruker et ark 500 ganger
Toshiba regner med at papirarkene i praksis kan gjenbrukes 500 ganger, gi store økonomiske besparelser og redusere forurensninger. En vanlig pakke med A4-ark inneholder 500 ark.

Selvdestruerende brev?
Toshibas demonstrasjon av skriveren i London forrige uke, avslørte også at oppfinnelsen har forbedringspotensiale: Etter sletting var det fortsatt skygger av gammel tekst på papiret. Papiret kan ikke brettes, og tåler ikke særlig mange timer i sollys før det blir ødelagt.

Ikke billig, nei!
Full utnyttelse av det spesielle gjenbrukspapiret byr på logistikkproblemer. Toshiba anbefaler skriveren for lukkede miljøer. Når B-SX8R kommer til Europa i 2008, vil skriver med papirvaskemaskin koste ca 100.000 kr, og arkene om lag 60 kroner per stykk.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen