Bruker mobilen til utpressing

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

Vi har tdligere skrevet om fengelsinnsatte som bruker mobiltelefoner til å planlegge flukt og andre ulovligheter. Og i Mexico har de innsatte også oppdaget at de kan tjene penger via mobilen, innenfor fengselsmurene.

Flere og flere fengselsfugler bruker nemlig mobilen til pengeutpressing. De innsatte bestikker i følge Chron.com fengselsvaktene med opptil 30 000 kroner for å tillate en smuglet mobiltelefon inn i fengselet.

Telefonene som smugles inn er fylt opp med ringetid og telefonnumre til innbyggere i Mexico. De innsatte begynner så å ringe rundt til numrene, og fortelle dem at de har kidnappet et familiemedlem. Deretter krever de løsepenger, som skal betales inn på en spesiell bankkonto.

Betaler i titusenvis
Svært mange av de som mottar disse samtalene fra fengselsinnsatte tror på det de hører, og betaler titusenvis av dollar for å "frigji" familiemedlemmet sitt. Mexico opplever nemlig gjennomsnittlig 1200 bortføringer hvert år, og kidnapping er en reell trussel for mange av landets innbyggere.

Men det er ikke alltid at planen til telefonutpresserne er like vanntett. 60 år gamle Lucero Serrano fikk nettopp en slik telefon i fjor. Utpresseren ble imidlertid avslørt fordi han hele tiden snakket om Serranos "bortførte" familiemedlem som "barnet". Serrano har bare voksne barn, og det ble åpenbart at utpresseren ikke visste noe om den han forsøkte å lure.

For å forsøke å bøte på problemet får stadig flere av landets telefonkiosker forhåndsinnspilte beskjeder innstallert slik at mottakene av samtalene gjøres oppmerksomme på at det ringes fra en telefonkiosk.

Fengselsmyndighetene har også gjort forsøk på å blokkere for mobilsignaler i fengslene. Men et påfølgende problem er at mange som bor rundt fengslene har klaget på svake mobilsignaler.

(Kilder: Chron.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen