Bruker mobilen til terror

Mobiltelefonens utvikling går sin gang, og stadig dukker det opp nye funksjoner, som skal gjøre den mobile hverdagen vår lettere.

Skal du på hyttetur, kan du for eksempel installere et system som gjør at du kan slå på varmen på hytta før du selv er ankommet, bare ved å ta en kjapp telefon.

Stadig flere benytter seg av denne typen fjernstyring.

I disse tider hvor terrorisme har blitt en stadig større trussel mot verdensfreden, har forskere funnet ut at mobiltelefoner kan ha en betydelig rolle i utførelsen av terroraksjoner.

Ifølge nettstedet WEMY News, mener eksperter at det er telefonenes mange ekstrafunksjoner som enkelt kan brukes av mennesker med onde hensikter, som for eksempel terrorister, som ofte bestreber seg på å gjøre mest mulig skade.

Howard Melamed i CellAntenna nevner alarmfunksjonen som et eksempel på en funksjon som kan brukes til å for eksempel fjernutløse bomber. I tillegg til å utløse en enkelt bombe, kan de benyttes til å sette av en hel serie eksplosjoner på forskjellige steder.

Han innrømmer imidlertid at hvis terroristene ikke hadde kunnet benytte mobiltelefonen som verktøy, hadde det antakelig bare dukket opp noe annet isteden.

Hjelper politiet
Bildet er imidlertid ikke helt ensartet. Det at terrorister og andre lovbrytere benytter seg av mobil teknologi er nemlig også til uvurderlig hjelp for politiet. Det er knapt noe annet teknisk hjelpemiddel som etterlater seg så mange spor som aktiv bruk av mobiltelefoner.

Likevel legger Melamed deler av skylden på mobilprodusentene:

- Vi behøver ikke å gjøre det lettere for terroristene enn nødvendig.

Dette kan vel sies å være et rimelig forenklet syn på verden. Det er ikke rett å legge skylden på teknologien i seg selv når noen velger å misbruke den. Å beskylde mobiltelefonen for å være skyld i terrorisme, blir det samme som å legge skylden for tagging på produsenter av spraybokser.

(Kilde: WEMY News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen