Bruker du internett på din smarttelefon?

Under Mobil Agenda i går fortalte Telenors teknologidirektør Rolv-Erik Spilling at langt i fra alle brukerne deres går på nettet med smarttelefonene sine. Snittforbruket per smarttelefon-kunde er faktisk helt nede i 60 megabyte i måneden grunnet at mange ikke bruker internett på telefonen sin i det hele tatt.

Mange ikke-brukere

Så mange som hver tredje smarttelefon-bruker går inn i kategorien for ikke aktive brukere da de ikke laster ned mer enn 500 kilobyte i måneden. Dette er så lite at det knapt er lasting av mer enn et par små nettsider. Det er også overraskende at kun hver femte smarttelefon-bruker går på nettet ukentlig.

Når det gjelder mobilt bredbånd ser det litt annerledes ut. Her bruker gjennomsnittsbrukeren rundt 1,2 gigabyte i måneden.

Nysalget av smarttelefoner øker

Spilling sier også at dersom smarttelefonene hadde vært der de er i dag da Djuice ble lansert for 10 år siden, hadde det blitt en kjempesuksess. - Den gang var ikke terminalene gode nok. Når brukergrensesnittet kom gjennom Iphone, skjedde det veldig mye, sier Spilling.

I dag utgjør smarttelefoner rundt 60-70 prosent av nysalget av mobiltelefoner. Ut i fra de telefonene som operer i Telenors nett per i dag, er cirka 30 prosent av disse smarttelefoner.

Les også: Android størst til sommeren?
Les også: Bada gjør det overraskende godt
Les også: Utnytter ikke smarte muligheter

Kilde: (insidetelecom)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen