Det nærmer seg høysesong for sykkeltyverier, og syklister advares mot å la hjemmeadressen være synlig i treningsapper. (Bilde: TonyV3112/Shutterstock)

Bruker treningsapper for å stjele dyre sykler

Politiet frykter GPS-info skal gi flere sykkeltyverier.

Ett av fire sykkeltyverier skjer i Oslo. Nå frykter Oslopolitiet at detaljert posisjonsinformasjon fra treningsapper skal kunne brukes til å stjele dyre treningssykler.

– Det er ikke til å legge skjul på at oppblomstringen av sykkeltyverier de seneste dagene har vært formidabel. Det er i dette arbeidet vi har sett hvor lett det er å koble seg opp til en eller flere treningsapper, sier etterforskningsleder Ove Furseth ved Follo politidistrikt til Østlandets blad.

En av de mest utbredte appene for å logge egen sykling er Strava. Her finnes muligheten for å skjule egen adresse og GPS-koordinater, eller for å begrense tilgangen til godkjente kontakter. Ifølge Strava-entusiast Martin Hoff er det imidlertid forbausende få som bruker denne informasjonen, enten fordi de ikke kjenner til den, eller fordi det ikke fremstår som farlig, skriver VG.

Advarer mot synlige adresser på nett

Nylig opplevde en sykkelentusiast å bli frastjålet fire dyre sykler etter å ha lagt ut en sykkel på Finn.no.

Politiet advarer mot å legge ut hjemmeadresser synlig på nett, enten det gjelder Finn-salg eller bruk av treningsapper, da dette er informasjon som lett kan misbrukes av organiserte kriminelle.

Ifølge stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon, har det blitt et stadig større problem at tyvene bruker nettet for å få tak i dyre sykler.

– Det er helt klart en utfordring at tyver kan bruke disse treningsappene og systemene, sier Stølen til VG.

Stadig flere nordmenn velger motivasjonsapper for å få fart på treningen. Strava er populær blant syklister. I tillegg har apper som Endomondo og Runkeeper blitt populære blant norske brukere. Også TV2 Sporty satser på sin trenings-app som skal få bedrifter, lag og skoleklasser i form.

Kilder: (Østlandets Blad, VG)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen