Disse tingene gir oss «road rage».
Teknofil
(Bilde: iStockPhoto 20754516.)

Disse tingene gir oss «road rage».

Mobilbruk ligger høyt på listen.

En ny amerikansk undersøkelse viser at bruk av mobil bak rattet er det mest provoserende du kan gjøre som sjåfør, skriver Mashable.

Reisebyrået Expedia fikk analysebyrået Northstar til å spørre et representativt utvalg personer med førerkort i USA om hva de irriterte seg over. 69 prosent av respondentene hadde mobilbruk som en av de fem verste tingene du kunne gjøre bak rattet.

Til sammenligning mente 60 prosent at det å kjøre tett opptil bilen foran, såkalt «tailgating» på engelsk, var blant det mest provoserende du kunne gjøre i trafikken. Multi-tasking, altså at en gjør flere ting på en gang, havnet også høyt på listen.

I den samme undersøkelsen innrømte likevel 70 prosent at de selv kjører for fort, kjører for nærme bilen foran, eller at de skriker og banner etter andre sjåfører. For øvrig var det kun 17 prosent som innrømte å ha «gitt fingeren» til noen andre på veien, mens 69 prosent hevdet at de selv hadde blitt møtt med en slik hilsen. 

I denne undersøkelsen hadde Northstar spurt 1001 amerikanere som hadde førerkort.

Baksetesjåfører verst i Norge?

Forsikringsselskapet Codan gjorde nylig en lignende undersøkelse i Norge, men med litt andre spørsmål. I denne spørreundersøkelsen kom det frem at baksetesjåfører var den største irritasjonskilden. Særlig norske kvinner lot seg irritere av at passasjerer kommer med innspill.

– Det er vel gjerne sånn at mange menn tror de er bedre til å kjøre bil enn kvinner, og at de gjerne vil «lære» oss hva man skal gjøre. Det er klart man kan bli litt irritert av sånt, sier Hanne Steffensen, skadesjef motor i Codan Forsikring, i en pressemelding.

I denne undersøkelsen har de ikke spurt om hvorvidt mobilbruk bak rattet – som tross alt er ulovlig – provoserer dem. Derimot svarer 8 prosent av respondentene at de lar seg irritere over at noen andre i bilen snakker i mobilen mens de kjører.

En av fem norske sjåfører (22 %) svarer at de ikke blir irritert over noe som helst når de kjører. 

Denne «selfien» endte i dødskrasj på motorveien:
Kvinnen (32) skulle bare poste på Facebook at hun likte Pharrells nye hit »

(Kilder: MashableCodan)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen