Test

Brukbart for fotball-fans

Denne testen er skrevet av vår samarbeidspartner ITpro.

Et fotballspill fra EA kan være så mangt, fra artige spill med mange funksjoner til spill som får deg til å riste oppgitt på hodet.

Med UEFA Champions League 2007 treffer EA godt på noen områder, og feiler på andre.

Til tider viser det glimt av storhet som ikke har eksistert i serien siden Fifa 2003, men like ofte blir spillopplevelsen påvirket av bugs og haltende spillopplevelse.

Introduksjon
I UEFA Champions League 2007 fører du ditt favorittlag til topps i den mest prestisjetunge turneringen i verden.

I det jeg skriver dette er jeg på vei til England for å få med meg to av kvartfinalene i turneringen, så det følelsesmessige aspektet ved det hele var til stedet da jeg begynte spillingen.

Stemningen og førsteinntrykket er upåklagelig når introduksjonsvideoen gjør sitt inntog og viser deg klassiske øyeblikk fra turneringen akkompagnert av den fantastiske Champions League-musikken de fleste fotballkjennere har hørt en del ganger.

Menyene og presentasjon er som forventet på høyt nivå, og alle valgmulighetene dine gir deg et håp om at EA for første gang på en stund faktisk har lagt ordentlig innsats i et av sine fotballspill.

Grafikk

Grafisk er dette det vakreste fotballspillet noensinne.

I HD er det hele særdeles skarpt og detaljert, og når lagoppstillingene blir presentert samtidig som lagene kommer ut på banen, kan du til tider bli lurt til å tro at det er en vanlig tv-sending du ser på.

De fleste spillerne, spesielt de mest kjente, ligner i stor grad på spillerne i virkeligheten. Det samme gjelder for tribunene, som Old Trafford og Anfield.

Animasjonene er veldig gode, og som oftest ser det ut som noe rett ut av en virkelig fotballkamp.

Dog halter animasjonene til tider: En ball blir påvirket av en takling selv om reprisen viser at spilleren var langt unna ballen.

selv om dommere gjør mye feil i løpet av en god kamp, blåser de i mistenksomt stor grad selv om reprisene viser helt rene taklinger der ballen ble tatt først.


Lyd
Champions League-musikken strømmer ut før og etter kamp som seg hør og bør.

Resten av sangutvalget er på et godt nivå og kommentatorene er gode. Publikum lager lyd fra seg med mange sanger som man faktisk hører i virkeligheten også.

Plusspoeng til EA for at de inkluderte "Who the f*ck are Man United?" sangen til Manchester United.

Spillbarhet

Det er mye positivt i EA sitt nyeste fotballspill. En del fiffige funksjoner skaper mye tempo og mange interessante hendelser i kamper. Dessverre har EA fortsatt problemet at i bunn og grunn føles det ikke i like stor grad som ekte fotball, som i Pro Evolution Soccer-serien.

Jeg kan begynne med det positive. Som oftest er det artig å spille årets utgave av Champions League-spillet.

Etter hvert som du mestrer kontrollene og gameplayet, blir de aller fleste kampene morsomme og spennende.

Det er mange måter å angripe på, gjennom midten, på flankene, lange pasninger, korte pasninger; mange forskjellige måter som bidrar til at en kamp ikke virker for lik den andre.

Dette er også et av de første fotballspillene jeg har spilt der funksjonen med å sende spillere på løp fungerer ypperlig.

Blant annet kan du holde inne venstre trigger når du sentrer ballen. Da vil han som slo pasningen umiddelbart begynne å springe framover. Dette åpner for kule veggspill og dernest åpninger i motstanderens forsvar.

Spillet byr på mange forskjellige måter å sentre ballen på. Forskjellige knappkombinasjoner veksler mellom blant annet lave og harde og høye og presise langpasninger.

Og når du først får det til øker selvsagt underholdningsverdien betraktelig.

Det er likevel er det en del negativt å sette fingeren på, og mye har med det grunnleggende i et fotballspill å gjøre.

Når du etter noen kamper må passe på at du ikke sentrer på helt elementære måter til en spiller to meter unna, siden du vet at sjansen er større for at han roter ballen over sidelinjen i stedet for å ta i mot ballen på en realistisk måte, er det noe galt.

Etter noen kamper merker du også at som vanlig er det noen metoder som oftest sikrer mål.

Den skuddsikre metoden i denne utgaven er å springe inn i 16-meteren fra kanten og sentre til en spiss som står alene på femmeteren.

Den kunstige intelligensen til forsvaret halter alltid i disse situasjonene, da i alle fall én spiss alltid står umarkert, klar til å score et enkelt mål.

Du får også sjansen til å gjenskape klassiske øyeblikk fra turneringen, som når Liverpool måtte ha tre mål mot et lag for å gå videre fra gruppespillet det året de vant Champions League.

Dette er en god nok ide, men det hele blir bare kjedelig når lagoppstillingene ikke er de samme som året hendelsene skjedde.

I en utfordring springer Fabregas rundt ute på banen for Arsenal, når han i virkeligheten ville vært 13 år gammel.


Multiplayer

Som vanlig er et fotballspill best når du får spille med en venn eller over nettet. Over Xbox Live fungerer spillet bra, med lite forsinkelser og fin flyt.

For to spillere som har spilt mye fotballspill, er Pro Evolution Soccer fortsatt best, siden det rett og slett er mye dypere og byr på flere ferdighetsbaserte utfordringer i det lange løp enn Champions League 2007.

Etter utallige kamper vil gode spillere merke at CL 2007 er rimelig begrenset, og gå tilbake til Pro Evolution.

Når du har testet ut alt av pasningsmåter og angrepsmetoder har du lært deg hva som fungerer og ikke fungerer, og da begynner med ett kampene å bli veldig like.

Konklusjon
Uefa Champions League er et rimelig artig spill, og jeg tror EA virkelig har prøvd denne gangen - etter noen bomskudd de seneste årene.

Med enda større blikk for detaljer tror jeg EA er på rett bane i forhold til fremtidige utgivelser. Er du veldig interessert i fotballspill er dette et greit kjøp, ellers holder nok Pro Evolution Soccer enda til neste Fifa eller PES.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen