Bruk PSP som tolk

Sony har ambisjoner om at Playstation Portable (PSP) skal være mer enn bare en spillmaskin. Dette understreker de nå som de slipper Talkman på det japanske markedet. Talkman er rett og slett et program som oversetter tale mellom engelsk, japansk, kinesisk og koreansk.

Du kan oversette hvilken vei du vil, fra engelsk til japansk, japansk til koreansk og så videre. Mens du snakker i den medfølgende mikrofonen, guides du av en blå papegøye. Nettstedet IGN.com som har testet programmet, beskriver det som "veldig japansk" i utformingen, men likevel veldig funksjonellt.

Spillet er situasjonsbasert, og du bestemmer om Talkman skal gå ut i fra om du er på en flyplass, et kjøpesenter, på restaurant eller er i andre vanlige situasjoner. Programmet vil da utforme språket slik det sannsynligvis vil passe i den gitte situasjonen. Dermed er det bare å snakke i vei, og Talkman vil oversette slik at du kan spille det av for den du ønsker å kommunisere med. Spillet kan også brukes til å lære språk. Den blå papegøyen serverer fraser du må gjenta, og gir deg karakter ut fra hvor god uttale du har.

Mikrofonen som følger med Talkman kobles til USB-inngangen på PSP, selv om det finnes mikrofoninngang på maskinen. Mikrofonen har mulighet for innstilling av følsomhet. Nettstedet IGN beskriver funksjonaliteten som grei, men ikke revolusjonerende perfekt. De skriver at det krever litt trening å bli vant med hvilke fraser Talkman kjenner til, og hvilke den blir forvirret av. Den kjenner heller ikke spesifikke situasjoner eller steder, men bare generelle situasjoner. Dessuten bruker programmet forhåndsinnspilte fraser, så dersom du spør etter veien til et bestemt sted, kan ikke Talkman ta navnet med i oversettelsen. Da kan man fort ende opp med et uforståelig resultat.

Spillet er foreløpig kun sluppet i Japan, og Sony har ikke signalisert at Talkman skal slippes andre steder ennå. Dersom du ønsker å importere spillet, koster det rundt 500 kroner ($69,95) uten frakt og toll.

(kilder: ign.com, i4u.com, Gamespot.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen