Guide

Bruk mobilen som modem i påskefjellet

Du kan komme deg på nett med både dyre ...
Du kan komme deg på nett med både dyre ...
... og billige Android-telefoner.
... og billige Android-telefoner.

Har du en nyere telefon basert på Googles Android-menyer er sjansen stor for at du kan bruke denne som internettruter i påskefjellet. Etter versjon 2.1 av Android har nemlig systemet støttet deling av internett ved hjelp av trådløst nettverk.

Her finner vi produsenter som Sony Ericsson, Samsung, HTC og LG. Enkelte nye produsenter på det norske markedet finnes også, her under Huawei og ZTE.

Hvordan gjør jeg det?

Navnene i menyene har ofte små variasjoner, men som regel vil de likne på de vi oppgir her. Nettverk, Wi-Fi og "hotspot" er ord du bør se etter om ikke menyen din ser akkurat ut som vår.

Under innstillingsmenyen vil du som regel finne et valg som heter "Trådløst og nettverk", og under det igjen finner du "Tilknytning og trådløs sone". Her kan du aktivere trådløs sone, og sette opp sikkerhet for nettverket ditt.

Lag et passord

Vi anbefaler at du setter opp sikkerhet for nettverket ditt. Det betyr at innholdet i telefonen din er bedre sikret, men det som nok er et mer vanlig problem er at du med et helt åpent nettverk risikerer å dele internettlinjen din med mange andre, for eksempel beboerne i nabohytta.

Bruk av mobilen som ruter går ut over batteritiden din, og du har begrenset hastighet til rådighet sammenliknet med de fleste vanlige bredbåndstilkoblinger. Derfor kan et passord hjelpe deg å fordele ressursene som er tilgjengelig. Dersom andre har tilgang risikerer du også at mengden nedlasting som er inkludert i abonnementet ditt forsvinner fortere enn du har kontroll over.

Så fort som du har aktivert internettdeling og satt opp et passord trenger du bare å koble til nettverket med nettbrettet eller PC-en din.

Gammel Android?

Har Android-telefonen din ikke disse valgene, eller liknende valg, i menyen, kan det hende du har en eldre utgave av Android. I så fall kan det hende at du finner programvare som gir deg denne funksjonen i Android Market. Her er i så fall "hotspot" ordet du bør søke etter.

Skjermskudd

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen