Bruk mobilen i stedet for cash

Mobileaxept ønsker å gjøre mobilhandel enklere og sikrere med en ny løsning der mobiltelefonen får samme funksjon som et kredittkort, skriver Computerworld. Tjenesten er laget med tanke på situasjoner der man ikke har med seg kontanter.
 
Handle via SMS eller wap
For å ta i bruk tjenesten fra Mobileaxept må man først registrere et kredittkort opp mot mobiltelefonen. Deretter vil man kunne betale via SMS eller wap i taxier, på restauranter, i jobbkantina eller andre steder tjenesten er tilgjengelig.
 
På restauranter som samarbeider med Mobileaxept vil man få utlevert et telefonnummer og et referansenummer ved bestilling. Dermed kan man betale regningen når man vil ved å sende SMS med referansenummer og beløp til telefonnummeret. Når betalingen er registrert sendes en kvittering i retur. I motsetning til andre mobile betalingstjenester, er det ingen ekstra gebyrer for å bruke Mobilaxept.
 
Stor tro på tjenesten
Daglig leder i Mobileaxept Helge Krøgenes sier han tror mobilen vil bli mer vanlig i kommersiell bruk i tiden fremover.
 
- Mobilen kommer til å bli en stor og viktig kanal for det kommersielle landskapet. Med vår løsning kan man foreta kjøp direkte uten å være forhåndsregistrert noe sted, sier Krøgenes til Computerworld.
 
De som vil benytte seg av tjenesten må imidlertid registrere kredittkortet sitt hos Mobileaxept før de kan betale med mobilen.
 
Danskene bruker Mobilcash
I Danmark tilbyr selskapet Mobilcash en lignende tjeneste. Der må brukeren også registrere seg på forhånd, men etter det kan mobilen brukes til å kjøpe varer som er merket med logoen til Mobilcash. Tjenesten fungerer med alle danske mobiloperatører og banker.

Danskene kan også sende penger til hverandre via SMS ved bruk av Mobilcash.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen