Bruk stavene som stativ
(Bilde: NV8 Design)

Bruk stavene som stativ

Oppfinnelse på Kicktarter lar deg legge igjen fotostativet hjemme

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Har du noen gang tenkt på at skistavene dine er et potensielt fotostativ? Det har i hvert fall den amerikanske ingeniøren Andy Stough. Hans firma NV8 Design har utviklet Polepod - en dings som lar deg bruke stavene som et fotostativ.

For omtrent 80 kroner får du den enkleste versjonen av Polepod.
For omtrent 80 kroner får du den enkleste versjonen av Polepod.Foto: NV8 Design

Ideen er svært enkel. Stavene stikkes inn i en skive, som med sine justerbare åpninger sikrer at kameraet står støtt. Man kan også bruke teltstenger, eller andre egnende redskaper dersom man ikke har staver tilgjengelig. NV8 Design viser også at hvis man ikke har flere enn to staver kan man komplettere stativet med en snor festet til bakken - som en bardun. Hvor stødig dette blir er jo selvsagt et annet spørsmål.

Kameraet blir festet til et eget stativhode som igjen festes til nevnte skive. Dette fås også med kulehode for raskere justering av kamerastillingen. Det opplyses ikke hvor tungt kamerautstyr stativet klarer å bære, men i følge demonstasjonsvideoen tåler det i det minste et middels stort speilreflekskamera. Vektbegrensningen vil selvsagt variere ut fra hva man har brukt som stativbein.

Prosjektet ligger ute på Kickstarter.com og finansieres av såkalte backers, altså personer som enten kjøper produktet eller bare støtter prosjektet. Man får kjøpt Polepod i flere pakketilbud med forskjellig tilbehør, og de starter på 15 dollar, eller omtrent 80 norske kroner. Om du er interessert kan du ikke sitte på gjerdet for lenge, for utvalget er begrenset og prosjektet stenges 14. februar. Produsenten lover at minst 10 prosent av det eventuelle overskuddet vil gå til veldedige formål.

Les også: Blås opp din egen kameraskinne


Kilde: Kickstarter.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen