(Bilde: YouTube)

Bruk mobilen til å måle hvor stort rommet er

Denne enkle iPhone-appen funker faktisk.

Hold mobilen inntil en vegg. Pip. Videre til neste vegg. Pip. Og neste. Pip. Neste, og så videre. Slik fungerer den nye versjonen av nytteappen RoomScan til iPhone.

RoomScan mobilens bruker mobilens GPS og gyroskop for å foreta målingene. Når du har foretatt målingen, viser appen av grafisk fremstilling av hvordan rommet ser ut, med ganske nøyaktige mål – feilmarginen er på 15 centimeter.

Størrelsen på en typisk arbeidsbås i vårt åpne kontorlandskap.
Størrelsen på en typisk arbeidsbås i vårt åpne kontorlandskap.

Vår dom:

Vi testet appen kjapt og målte både arbeidsbåsen ("cubicle") og et møterom, og begge deler gikk overraskende bra. Målene stemte også, så vidt vi kunne se. Det eneste aberet, som egentlig bare var morsomt, var at instruksjonene på engelsk ble lest "på norsk" av taletjenesten.

Til å kjapt måle opp et rom, for eksempel i forbindelse med visning eller visninger, tror vi denne appen kan være kjekk å ha.

Appen kommer i to versjoner. Gratisversjonen lar deg skanne kun ett rom av gangen, mens Pro-versjonen til 35 kroner gir deg noen flere muligheter. Sistnevnte lar deg måle flere rom og sette dem sammen til én planløsning, markere inn dører og vinduer, samt velge forskjellige farger på rommene.

RoomScan finner du i AppStore (gratis/pro)

En annen kjekk app:
Send hemmelighetene dine med Confide »


(Kilder: Gizmodo, Locometric)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen