Guide
(Bilde: iStockphoto)

Bruk mobilen til å bli kvitt ribbefettet

Har ribbefettet lagt seg på magen? Mobilen hjelper deg med å komme i form.

Julen er for de fleste ensbetydende med masse god mat og godt drikke, og selv de av oss som normalt trener jevnlig i resten av året har en tendens til å parkere joggeskoene litt for lenge i juledagene.

Med et armbånd som dette er det enkelt å ha med seg mobilen på trening, og mange av armbåndene beskytter også mot fuktighet.
Med et armbånd som dette er det enkelt å ha med seg mobilen på trening, og mange av armbåndene beskytter også mot fuktighet.

Du trenger imidlertid ikke noe dyrt medlemsskap på treningsstudio for å komme i form igjen. Det du trenger er noe som hjelper deg med motivasjonen, og da er en treningsapp til mobilen perfekt.

Mange av treningsappene lar deg konkurrere mot venner og kjente, og du kan publisere resultatene dine på Facebook eller Twitter om du vil. Mange av appene lar til og med vennene følge løpeturen, sykkelturen eller skituren live på et kart mens du er ute.

Endomondo vant vår test av treningsapper.
Endomondo vant vår test av treningsapper.

Noen av treningsappene lar deg konkurrere mot deg selv også, og apper som Strava kan automatisk overvåke bestemte strekninger og si ifra til deg hvis noen andre klarer å løpe eller sykle strekningen raskere enn deg. Da vet du at det er på tide på få på seg treningstøyet!

I treningsapper som Endomondo, Nike+ eller Runkeeper (bildet) plottes ruten du har løpt eller syklet inn på et kart.
I treningsapper som Endomondo, Nike+ eller Runkeeper (bildet) plottes ruten du har løpt eller syklet inn på et kart.
Pulsbelter finnes i en rekke ulike varianter. Dette kobler seg til via Bluetooth 4.0 "low energy", og er beregnet på iPhone 4S eller nyere.
Pulsbelter finnes i en rekke ulike varianter. Dette kobler seg til via Bluetooth 4.0 "low energy", og er beregnet på iPhone 4S eller nyere.Foto: Wahoo

De beste treningsappene

Amobil.no gjorde en test av treningsapper i samarbeid med TV2 Hjelper deg i slutten av mai. Mange av appene har fått en del nye funksjoner siden den gang, for eksempel kom Runkeeper i en 3.0-versjon nå i julen. Testen er imidlertid fortsatt i høyeste grad relevant, selv om det ikke er umulig at noen av appene i testen vil kunne få noe bedre karakter og at rekkefølgen vil kunne endres noe når vi gjør en ny test utpå vårparten igjen.

I den forrige testen var det Endomondo som vant for både iPhone og Android, mens Runtastic kom best ut blant Windows Phone-appene.

Også Runkeeper gjorde det svært godt i testen.

Her kan du lese hele testen av ti treningsapper til mobilen, og se hva som er fordelene og ulempene med de enkelte.

Bruk pulsbelte med mobilen

Du kan ha stort utbytte av bare en treningsapp, men vil du ta treningen et skritt videre kan du vurdere å utvide med et pulsbelte. Med et pulsbelte er det lettere å trene med riktig intensitet, og ved å variere mellom høy og lav intensitet kan du få større utbytte av treningen. Mange gjør den feilen at de trener altfor hardt. Det er nemlig i hvileperiodene at musklene bygger seg opp igjen.

Har du en iPhone anbefaler vi et Wahoo BlueHR-pulsbelte, som kobler seg til iPhone via Bluetooth 4.0 Low Energy. Dette gir lavere strømforbruk. Denne typen belter fungerer foreløpig ikke på Android-mobiler, men Google har lovet støtte etter hvert.

På andre telefoner kan du bruke et vanlig Bluetooth-pulsbelte, eller et ANT+-belte, hvor sistnevnte i de fleste tilfeller krever at du benytter en ANT+-adapter til telefonen.

Polar RC3 GPS er blant de beste pulsklokkene med GPS på markedet. .
Polar RC3 GPS er blant de beste pulsklokkene med GPS på markedet. .Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Treningsklokker

Du trenger ikke mobil for å koble deg til treningstjenester som Runkeeper, Polarpersonaltrainer.com eller Nike+. Med en treningsklokke med innebygget GPS får du både pulsmåling, GPS-sporing og informasjon om treningsøkten.

Her finner du testene av de to klokkene vi har testet så langt:

Vi holder for tiden også på å teste en treningsklokke fra Runkeeper, som gir deg både pulsmåling, GPS-sporing på kart og oppdatering av fart, distanse og annen informasjon på runkeeper.com.

Les også: Test av ti Treningsapper til mobilen

Les også:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen