Bruddfri Telenor-dekning på vei(en)

Forandringer i mobiltelefoner og folks bruksmønster gjør at Telenor nå vil sørge for at sine abonnenter skal unngå å miste mobildekningen under ferdsel på norske hovedveier.

 

- Stamveien langs Sørlandet hadde god dekning da mobilene var sterkere, og folk holdt dem opp mot øret. Mobilene er ikke lengre like sterke; de har innvendige antenner, og derfor oppleves dekningen som svakere av brukerne. Nå sitter kundene våre med bærbare PC-er på Sørlandsekspressen. Mens et hull i dekningen på hundre meter var akseptabelt før, er det ikke lenger det nå. Vi må replanlegge og tilpasse den reelle bruken, sier Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen til Aftenposten.

 

Finske basestasjoner

Arbeidet med Telenors utvidning av dekningen starter allerede i år, og flesteparten av de totalt 390 prosjektene skal angivelig være fullførte i løpet av 2006.

 

De største investeringene vil komme henholdsvis på Vestlandet og i Nord-Norge.

– En del av disse prosjektene tar tid, og er kompliserte saker. På E6 er det søtten tunneler nord for Fauske, og kun halvparten er ferdige. I Tanadalen mellom Karasjok og Tana, er geografien slik at vi må ha flere basestasjoner på finsk side av grensen. I Finmark er utbyggingen komplisert på grunn av mangel på strøm og samband langs veiene, sier Amundsen.

 

Telenor planlegger også utbygginger på Østlandet langs E18 og E6. Utbyggingen vil skje i GSM-nettet, men alle strekningene utbygges med EDGE-teknologi, som gir dataoverføring via mobil på opptil 200 Kbits i sekundet. Det vil foreløpig ikke bli 3G-dekning på hele stamveinettet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen