Broadcom-brikke med bred støtte

BCM7411D-brikken fra Broadcom tillater dekoding av signaler fra både Blu-ray og HD DVD. Det er fortsatt stor splittelse i markedet om de to standardene og denne brikken kan dermed løse en del problemer med å velge det ene fremfor det andre ettersom man kan spille av begge på samme enhet.

Ifølge en uttalelse fra Broadcom vil brikken tillate full utnyttelse av teknologien hos begge standarder - uten kompromiss i forhold til spillere som kun støtter den ene standarden.

Brikken støtter både H.264 og VC-1 såvel som MPEG2.

Produsentene har meldt mange nyheter om pre-lanseringer og fremtidsplaner, men markedet er fortsatt i en tidlig fase for både HD DVD og Blu-ray. Sistnevnte har nok kanskje et lite teknologisk overtak, men HD DVD har kommet lengst med tanke på reelle produktlanseringer.

Toshiba rapporteres å være rett rundt hjørnet med HD DVD-drev. Blu-ray-spillere vil bli lansert senere i år fra andre selskaper med Sony og Matsushita i spissen.

Svært interessant er det imidlertid at Dell har valgt å stille seg bak Blu-ray, mens Intel går for HD DVD. Vanligvis går nemlig disse to selskapene hånd i hånd om det meste.

(Kilder: Broadcom, ITWorld)

Kommentarer (6)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen