Britisk salgsbrems for Folio 100

Toshibas forsøk på å bryte seg inn i nettbrettverdenen med sin Folio 100-modell har fått en brå stans. I Storbritannia har flere butikker begynt å stoppe salget av nettbrettet på grunn av store returen de har hatt på produktet.

Bakgrunnen for disse returene har vært at produktet, som kjører på operativsystemet Android 2.2, mangler både Android Market og Flash-støtte. I tillegg nevnes det også at nettbrettet skal ha dårlig respons under bruk, og at både skjerm- og byggekvalitet er ikke holder mål.

Dette har endt med at noen butikker har økt prisen kraftig for å unngå etterspørselen. Enn så lenge ser det ut til at Samsungs Galaxy Tab er kongen av Android-nettbrett, med generelt gode anmeldelser over hele linja. Det er ikke lenge til det kommer enda flere aktører på banen, og vi kan forvente oss et skikkelig nettbrettår i 2011.

Les også: Test: Samsung Galaxy Tab
Les også: 10,1 tommers Galaxy Tab?

Oppdatert:
Per Jostein Ørslien er sjef for Toshiba i Norge, og kommenterer de nylige britiske reaksjonene på nettbrettet. - I Storbritannia har muligens kjedene skapt en forventning om at Folio 100 er et like godt nettbrett som Samsung Galaxy Tab, til halve prisen. Slik er det ikke, forteller Ørslien.

Han understreker like fullt at Toshiba mener det er et godt nettbrett i sin prisklasse, selv om det ikke er laget for å konkurrere med verstingen fra Samsung.

Flashspilleren som har vært en del av problematikken skal nå også være tilgjengelig for alle eiere av Folio 100. - Godkjenningsprosessen fra Adobe har tatt lenger tid enn forventet, forklarer Ørslien om forsinkelsen.

(Kilde: electronista, Toshiba Norge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen