Britisk politi vil ha bakdør i Vista

En av de nye egenskapene i Windows Vista er en teknologi kalt BitLocker, som skal kunne kryptere alt innholdet på harddisken din. BitLocker er ment å forhindre tilgang til data på stjålne datamaskiner uten at man har den korrekte krypteringsnøkkelen. En krypteringsnøkkel er typisk så lang at den er svært vanskelig, om ikke umulig, å knekke.

Britiske myndigheter er bekymret for at mye viktig informasjon kan gå tapt i blant annet terror-etterforskning, siden tiltalte bare kan si at de har mistet krypteringsnøkkelen sin. Ross Anderson, professor i sikkerhetsteknikk ved Cambridge-universitetet, lanserte idéen om at Microsoft burde bygge inn en bakdør i programmet, som gjorde at myndigheter kan få tilgang når de trenger det.

- Fra og med senere i år, vil krypteringslandskapet endre seg med slippet av Windows Vista, sa Anderson. Den britiske regjeringen har nå bekreftet ovenfor BBC News at de er i samtaler med Microsoft angående emnet.

BitLocker-teknologien vil benytte seg av TPM-brikken (Trusted Platform Module) som kommer på mange nye hovedkort. BitLocker skal kunne forhindre endring av data på disken mens Windows ikke kjører, og skal kunne stoppe ondsinnede programmer fra å installeres på datamaskinen. TPM-systemet er delvis utviklet for å kunne stoppe forbrukere fra å ulovlig laste ned film og musikk.

Kilder: BetaNews, BBC News

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen