Britene får sin egen Facebook-bataljon
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/montasje)

Britene får sin egen Facebook-bataljon

1500 soldater vil snart drive psykologisk krigføring i sosiale medier.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Både amerikanske og israelske militærvesen er godt synlig i sosiale medier, og i april kan de legge Storbritannia til på vennelistene sine. British Army har nemlig opprettet sin egen bataljon med «Facebook-soldater», skriver The Guardian.

I skrivende stund jobber militæret i Storbritannia med å rekruttere soldater fra alle sine avdelinger til den nye bataljonen. De ønsker seg angivelig rundt 1500 personer til sin nyopprettede 77th Brigade, som kommer i gang om et par måneder. Helst bør de som søker seg dit enten være kløppere på sosiale medier eller ha journalistisk bakgrunn.

Facebook som slagmark?

Hensikten med en slik satsing er fordi så mye av den daglige kommunikasjonen i samfunnet foregår på blant annet Facebook og Twitter i disse dager. Storbritannia ønsker derfor å være med på diskusjonen, og styre opinionen i deres favør. Ikke minst handler det om å sanke inn og sortere ut relevant informasjon fra de enorme mengdene som til enhver tid dukker opp på Internett.

I tillegg ser de for eksempel at Daesh (IS/ISIL) bruker sosiale medier hyppig for å rekruttere nye sympatisører. Ikke minst ser det tilsynelatende ut til at Russland slipper unna ansvaret for urolighetene i Ukraina, grunnet en uklar bevisbyrde. På slike områder kan sosiale medier muligens være med på å avdekke hva som faktisk har skjedd, og gi militæret innsikt i hvordan de kan kan forhindre slike ting i fremtiden.

I fjor meddelte tidligere utenriksminister i USA, Hillary Clinton, at hun trodde sosiale medier kunne bidra til å løse konflikter.

Vil lære av Israel 

Under annonseringen av den nye 77th. Brigade, ble Israel trukket frem av britene som et foregangsland på denne typen ikke-dødelig, psykologisk krigføring. I løpet av de siste 6-7 årene har Israels militærvesen satset stort på blogger og bruk av sosiale medier. Nå skal de være aktive på hele 30 plattformer, inklusive Facebook, Twitter, YouTube og Instagram, og drifter kontoer på seks forskjellige språk.

– Det gjør det mulig for oss å kommunisere med et publikum som vi ellers ikke ville klart å nå ut til, hevdet en talsperson fra den israelske hæren, ifølge The Guardian.

 Også Hamas har en Twitter-konto som de bruker aktivt. 

Kan dette være en kilde til økt empati?
Opplev bombingen av Syria med «Virtual Reality» »

(Kilder:  The Guardian via Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen