Britannica kritiserer Nature

I desember fortalte vi om en undersøkelse, utført av det tunge tidsskriftet Nature, som konkluderte med at leksikonet Encyclopedia Britannica var like bra som Wikipedia. Nå kommer kritikken fra Encyclopedia Britannica, og den er ganske hard.

I følge Britannica viser det seg at Nature har fremstilt tallene på sin egen måte, og at de rett og slett har fabrikert deler av fakta for å få frem et bestemt resultat. Britannica har nå oppfordret Nature til å trekke tilbake undersøkelsen.

Nature skal ha sendt 50 artikler fra både Wikipedia og Britannica til uavhengige eksperter, og disse artiklene skal ha blitt sendt uten kommentarer. Det ble til slutt funnet 123 feil i Britannica og 162 feil i Wikipedia. Britannica påstår at Nature sendte artikler som var slik at Britannica ville fått dårligere resultat uansett. I enkelte tilfeller skal Nature ha sendt deler av flere artikler om var tatt ut av sammenheng, og til og med lagt til egne tekster. Britannica mener Nature-undersøkelsen inneholder flere feil og er villedende.

Les hele artikkelen (kritikken) fra Britannica på britannica.com (PDF-fil).

Verken Wikipedia eller Nature skal foreløpig ha kommentert denne saken.

Kilde: theregister.co.uk

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen