Brillefri og bærbar 3D-TV fra LG

Brillefri og bærbar 3D-TV fra LG

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Foreløpig er det kanskje Nintendo som har gjort størst suksess innen bærbar, brillefri 3D med sin 3DS, men autostereoskopiske mini-TV-er har også så smått begynt å gjøre sitt inntog. Noen av de aller første modellene ble vist frem under CES-messen tidligere i år, som vi allerede har skrevet om.

Koreanske LG har også laget en prototype som først ble vist frem på CES, men som skal demonstreres på nytt under den pågående NAB (National Association of Broadcasters)-messen i Las Vegas.

Modellen har en syv tommers LCD-skjerm med en oppløsning på 800x480 og innebygd antenne. Apparatet er bygd med et kretssystem LG selv har utviklet for visning av 3D-bilder, og under messen skal signaler med 3D-innhold sendes lokalt til flere ulike enheter.

LGs modell skal være den første bærbare TV-en som viser 3D-bilder via ATSC-standarden, som er den amerikanske standarden for bærbare TV-er

TV-en er som sagt en prototype, og det er uvisst når LG eventuelt planlegger en markedslansering eller modeller som er kompatible med europeiske standarder. Dog er TV-sendinger i 3D for mobile enheter uansett et stykke unna.

Viser også Twitter-applikasjon

På NAB-messen demonstrerer LG for øvrig også en ny smarttelefon-applikasjon, Tweet-TV. Denne skal gjøre det mulig å sende og motta tweeter mens man ser TV-programmer slik at seerne blir i stand til å føre en åpen diskusjon om innholdet i programmene eller svare på spørsmål som blir stilt i programmene og lignende.

Applikasjonen vil vises på en prototype av en Android-telefon. En spesiell antenne i telefonen vil fange opp de relevante tweetene og vise dem på et gjennomsiktig panel som dekker en del av skjermen på telefonen. Det er uvisst når Tweet-TV-applikasjonen blir tilgjengelig.

(Kilde: AkihabaraNews)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen