Briljant konsept: Spotify-boks

Briljant konsept: Spotify-boks

Spotify er en nettbasert streamingtjeneste som lar deg spille av musikk fra en gedigen katalog. Det finnes mange måter å inkorporere tjenesten med sine eksisterende musikkanlegg, men det følgende konseptet er likevel en frisk og spennende nyhet i Spotify-verdenen.

Spotify-boksen er en prototyp utviklet av Jordi Parra ved Designhøgskolen i Umeå. Målet med prosjektet er å kunne lytte til Spotify i hjemmet på en mest mulig enkel måte, og i følge videodemonstrasjonen under skal man lett kunne konfigurere oppsett og spillelister.

Overføring med radiobølger

Man kobler Spotify-boksen til PC-en og går gjennom noen enkle instruksjoner, før man deretter kan spille av spillelister fra musikktjenesten gjennom magnetiserte RFID-disker.

RFID-diskene har såkalte tags som gjør at man kan overføre materiale med radiobølger, og følgelig inneholder ikke RFID-ene noe musikk i seg selv. Hver tag har en unik ID, og hver unike ID lenker videre til musikk på Spotify som deretter blir spilt av på boksen.


Ved hjelp av denne spennende teknologien kan man navigere frem og tilbake i spillelisten ved å trykke på et par knapper, eller stoppe avspilling helt ved å fjerne RFID-disken. Som om ikke dette var nok, har Spotify-boksen også LED-lamper bakt inn i designet som kan fortelle om lavt batteri, nettverksproblemer og liknende.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Dette er unektelig et interessant konsept og vi vil gjerne se mer av dette i fremtiden. Diskuter gjerne prototypen i kommentarfeltet under!

(Kilder: eHomeUpgrade, Vimeo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen