MediaTek gjør det skarpt om dagen, og blir stadig synligere i telefoner som også vi her hjemme kan kjøpe. Slik så det ut utenfor IFA-hallene i Berlin i fjor.
MediaTek gjør det skarpt om dagen, og blir stadig synligere i telefoner som også vi her hjemme kan kjøpe. Slik så det ut utenfor IFA-hallene i Berlin i fjor. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Brikkeprodusent dobler salgsforventningene

MediaTek seiler i solid medvind.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Skal du kjøpe en heftig smarttelefon i dag, er sjansene store for at du støter på navnet Qualcomm. Brikkeprodusenten og deres Snapdragon-produkter har omtrent total dominans i de råeste modellene. Likevel fins det en rekke andre brikkeprodusenter, og en av dem har nylig justert salgsforventningene. MediaTek forventer nemlig en doblig i antall solgte 4G-brikker i løpet av året.

Les også: Qualcomms inntjening går til himmels

Fra 15 til 30 millioner brikker

Brikkeprodusenten fra Taiwan har frem til nå regnet med å selge 15 millioner systembrikker og brikkesett med 4G-støtte, men det tallet er nå endret til 30 millioner.

Også økonomisk gjør selskapet det svært godt om dagen. I andre kvartal tjente de 12,55 milliarder taiwanske dollar, 2,6 milliarder kroner, en økning på 23,8 prosent fra årets første kvartal. Sammenlikner vi med samme kvartal i fjor er økningen på 86,9 prosent. Også selskapets marginer økte i samme periode.

Selskapet forventer videre vekst, med økte leveranser i de kommende månedene og en rekke noe produkter på vei til markedet.

Jobber seg oppover

MediaTek er kanskje først og fremst kjent for å lage brikkesett for de aller rimeligste telefonene, og for en rekke telefoner og nettbrett fra mer ukjente, kinesiske merker. Like fullt satser selskapet også på kraftigere krutt om dagen, og har både 64-bits løsninger, og nye åttekjernede systembrikker på vei til markedet.

Enn så lenge er dette et marked som domineres av Qualcomm, men selskapet har både Nvidia og Intel halsende bak seg, i jakt på de samme markedsandelene. I tillegg kan et MediaTek som viser til denne typen resultater, og har stadig sterkere produkter, fort bli en utfordrer også i mer påkostede telefoner.

I fjor gikk en av Qualcomms sjefer i strupen på 64-bits brikker, og hevdet at kundene fikk null utbytte av den nye teknologien. Ikke lenge etter lanserte de sin egen brikke basert på 64-bits arkitektur.

(Kilde: phonearena.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen