Brikke erstatter mobil

"Bridge to Captain Janeway". I serier som Star Trek er det ingen som trenger verken personsøkere eller mobiltelefoner for å kommunisere med hverandre. Nå er imidlertid den virkelige verden i ferd med å ta innpå scifi-seriene.

Er du glad i for eksempel science fiction-serier eller spionfilmer, har du nok sett det på TV. Karakterer i utallige serier kommuniserer med hverandre via små brikker festet til klærne, armen eller håndflaten. Slik har hverdagen også blitt på Royal Cornwall Hospital i England, hvor de ansatte vandrer rundt i korridorene med små trådløse stemmestyrte kommuniksjonsbrikker festet til klærne.

Brikkene er en del av Vocera Communications System. Dette er et kommunikasjonssystem beregnet på sykehuspersonell og andre som har behov for å kommunisere enklest mulig når de er på farten på arbeidsplassen. Systemet benytte seg av Wi-Fi, eller trådløst nettverk for at brikkene skal kommunisere seg i mellom. Hver brikke fungerer dermed som en enkelt enhet i nettverket.

Med hver sin kommunikasjonsbrikke festet til skjortelommen vil sykehuspersonell kunne konsentrere seg om andre oppgaver enn å fikle med personsøkere og mobiltelefoner. For å starte en samtale via brikken med en annen ansatt, er det nok å si ordet "samtale", samt sitt eget og motpartens navn.

Selv om de fleste sykehuspersonell foreløpig sverger til personsøkere og mobiltelefoner, er ikke disse kommunikasjonsbrikkene helt nye. I følge BBC har sykehus i USA allerede benyttet seg av Vocera Communications System en stund.

(Kilder: Vocera, Textually, BBC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen